Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

Vejrmæssig turbulent start for YTCC

Youngtimer 
08/05/19 

YoungtimerMan skulle tro at vejrguderne havde kigget forkert på kalenderen, da Youngtimer Touring Car Challenge eller i daglig tale YTCC, havde sæsonstart på FDM Jyllandsringen.
46 kørere vågnede lørdag morgen til en snedækket bane, der dog stille og roligt bød på mere og mere sort asfalt, tidsnok til kvalifikationens start for Division 2 klokken 09.05.
 


Dan Pedersen (167) var ofte i duel med Gunnar Hildorf (149) gennem weekenden. Her er de to jagtet af Benny Lund Christensen (131) m.fl.
(Foto: JJ Media)

Der var dog stadig fugt tilbage på banen, så det var de allersidste omgange som kom til at afgøre startplaceringerne i Division 2. Tommy Dam Kieffer tog Pole Position i en for ham ny BMW. Teltkammeraten Kim König startede P2 i Peugeot’en, mens Henrik Have Jakobsen skulle starte treer i den velkendte Lexus.


Der var lidt bred kørsel fra Michael Bertelsen (231), men han holdt den guldfarvede BMW E46 ude af autoværnet
(Foto: JJ Media)

Til Division 1 kvalifikationen var banen tørret op, og her var Martin Sørensen den hurtigste mand foran Bent Dyhre Hansen og Chris Leonhard – dermed var top-3 BMW racere, inden Oliver Clarke på P4 brød den tyske dominans med hans japanske Mazda RX7.

Michael Terkildsen er i år vendt tilbage til Division 3, og det gjorde han ved at tage Pole Position foran Peder Skipper og Frank Schou – BMW, BMW, Porsche.


Vil kunne håbe på at Troels Kock Nielsen (380) i den flotte Alfa Romeo 156 Cup får tid og lyst til at være på banen lidt mere i 2019 – den bil er en fryd for øjet
(Foto: JJ Media)

Division 2 stod igen vejrmæssigt for skud, da Løb 1 skulle køres. Kim König lå sig hurtigt i front af løbet, mens Tommy Dam Kieffer faldt længere tilbage i feltet. Det blev bestemt ikke bedre da en pludselig haglbyge drev ind over banen, hvilket gjorde forholdene endnu svære for alle kørerne på tørvejrsdæk.


Anders Tage Jensen (260) og Kim König (269) leverede tæt kørsel i både heat 1 og 2, og der blev bestemt ikke givet ved dørene
(Foto: JJ Media)

Ole Sondrup var oppe at føre løbet i en håndfuld omgange, inden Kim König igen snuppede førstepladsen, som han kørte i mål, foran Anders Tage Jensen, der var startet helt tilbage fra P8, og så Sondrup på tredjepladsen.

Vejgrebet var meget bedre til det kombinerede Division 1 og 3 løb, hvor Martin Sørensen første i Division 1 fra start til slut. Oliver Clarke var oppe på andenpladsen, men endte med at falde tilbage på 4. pladsen, efter en tæt duel med Gunnar Hildorf og Sebastian Petersen. Den sidstnævnte havde kørt sig hele vejen gennem feltet, efter at han fik frataget alle tiderne i kvalifikationen, på grund af lidt for mange hestekræfter i forhold til bilens vægt.


Der var en kortvarig Safety Car periode ved starten af heat 2 for Division 2, da både Henrik Have Jakobsen og Anders Fyllgraf holdt parkeret i sandkassen. Begge var dog tilbage på banen til heat 3.
(Foto: JJ Media)

Michael Terkildsen og Nick Stentved havde en tæt duel omkring føringen i Division 3 gennem det meste af løbet. Det var også dem der krydsede målstregen først – men begge blev taget med for mange hestekræfter på deres biler, og fik derved to gange 0 point. Det betød at Peder Skipper blev sejrherre foran Lars Henrik Leed samt Erik Nielsen. Dermed forsatte duellen fra 2018 mellem Skipper og Leed ufortrødent, ligesom kampen om førstepladsen i mesterskabsstillingen også gjorde sidste år.


Udsigten som mange af Division 3 konkurrenterne så gennem weekenden – bagenden på Michael Terkildsens BMW
(Foto: JJ Media)

Søndag formiddag skulle heat 2 køres. Martin Sørensen førte stort set hele heat 2 for Division 1, men han lille beregningsfejl med benzinen gjorde at Sebastian Petersen kunne overhale ham i allersidste sving, og tage sejren med en Supra-snudelængde foran Sørensen. Dan Pedersen og Gunnar Hildorf havde længe en duel omkring P3, indtil Pedersen trak det længste strå, og Chris Leonhard endda også fik Hildorf.


Sebastian Petersen (129) og Martin Sørensen (181) var de to altdominerende herrer i Division 1 i denne weekend. Når ikke den ene havde snuden foran, havde den anden.
(Foto: JJ Media)

Michael Terkildsen havde nu fået styr på de lidt for mange fritløbene heste i den nybyggede BMW 323ci, og tog sejren i Division 3 foran Nick Stentved, som også var tilbage i kampen. Lars Henrik Leed fik den røde Porsche kørt hjem på 3. pladsen. Men hvor er Skipper, spørger I måske? Ja, han måtte tage til takke med 4. pladsen, da han havde fået en Stop & Go for at have overhalet i gul flagzone.


Thomas Bakke (246) og Ole Sondrup (285) leverede også ræs skærm mod skærm – det meste af tiden med Sondrup som førende, selvom Bakke prøvede alt hvad han kunne
(Foto: JJ Media)

I Division 2 var der en konge kamp mellem Kim König og Anders Tage Jensen gennem de første omgange af løbet, indtil König først faldt tilbage, og siden hen helt ud af løbet. Ole Sondrup lå dog på lur, og snuppede sejren fra Jensen, med en overhaling et par omgange før slut, og henviste sønderjyden til andenpladsen. Thomas Bakke lå løbet igennem på en podieplads, som bølgede lidt mellem toer og treer, men endte med at blive P3.

I weekendens sidste heat, var der en god kamp mellem Thomas Bakke og Ole Sondrup, indtil den førstnævnte faldt helt tilbage 5. pladsen, og Sondrup herefter kunne køre en sejr hjem foran Søren Christensen, som for første gang i weekenden, stak snuden ind i top 3.


Nick Stentved debuterede i YTCC i denne weekend, med imponerende fart i BMW Division 3 raceren
(Foto: JJ Media)

Division 3 blev igen en duel mellem Nick Stentved og Michael Sørensen, hvor det denne gang var Stentved som havde overtaget, og snuppede sejren, efter at have ført gennem hele løbet. Lars Henrik Leed kørte endnu en 3. plads hjem, i et for ham udramatisk løb.

Martin Sørensen lukkede weekenden med at vise hvem der var den hurtigste mand i Division 1, med føring fra start til slut, efterfulgt af Dan Pedersen, der kørte på behørig afstand. Denne havde dog kun få meters forspring til Gunner Hildorf, så der var en tæt duel omkring tredjepladsen.


Tommy Dam Kieffer (229) lå hårdt ud med Pole Position i Division 2, men faldt herefter lidt længere tilbage i feltet. Han fik dog mange gode omgange i nærheden af Mikkel Obel (261), i den hvide Citroen Saxo.
(Foto: JJ Media)

Nu har kørerne et par ugers fri, inden at den står på Classic Race Aarhus den 17.-19. maj. Denne afdeling tæller dog ikke med i mesterskabet, men der køres om dagspokaler.

Den næste tællende afdeling for YTCC køres weekenden efter på Ring Djursland

Kørerforeningen YTCC
Youngtimer Touring Car Challenge

JJ Media


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 05/05/19 - Jyllandsringen - Youngtimer - DM
  •