DS3 Cup
08/05/19

Det bliv til en rimelig god pointhøst for Mads Hedegaard Frederiksen, da 2019 sæsonen af DS3 Cup blev skudt i gang i Norge.

For 3. år i træk var holdet fra Skødstrup draget til Norge, og for anden gang var det Rudskogen at der skulle besøges.

Det velkendte startnummer 44 sad stadig i bagruden, men farverne på bilen var blevet lidt anderledes til i år, med grønne farver hen ad siden på bilen. Ellers var alting som før i teamet, med den samme opbygning, og de samme mekanikere – men med et mål om at få en masse pokaler med hjem, og allerhelst den helt store, når sæsonen er slut.

(Foto: MF-RACING)

Weekenden startede fredag med nogle frie træninger, inden den officielle del startede lørdag formiddag.

I kvalifikationen blev det til en 6. plads, men der var allerede mulighed for revanche senere på dagen, hvor løb 1 skulle køres.

Her var Mads rigtig skarp, og udnyttede at der var et par af de forankørende, som fik mindre gode starter. Det gjorde at han allerede var oppe på 4. pladsen på første omgang.

Herefter blev der virkelig lagt pres på konkurrenterne foran, og især manden på 3. pladsen var ikke i tvivl om at bil nummer 44 lå lige bagved, da det fyldte godt og grundigt i spejlene.

Den helt store mulighed bød sig ikke, så han valgte at køre en sikker 4. plads hjem, i stedet for at satse hele butikken.

Da man vender top-6 til weekendens andet løb, skulle der startes fra P3, og her blev det til en rigtig fin start for Mads, hvor han var helt oppe på andenpladsen inden første sving. Der var dog en konkurrent som valgte at gå den lange vej udenom, og måske endda bruge lidt af asfalten udenfor stregerne – men forbi kom han, og Mads måtte i stedet til at forsvare 3. pladsen det bedste som han havde lært.

Der var dog utrolig tæt i midterfeltet, og han måtte afgive 3. pladsen længere rundt på omgangen.

De mange DS3 Cup racere var dog så utroligt ens, at det var svært for Mads at få et hul, da forfølgerne kunne udnytte slipstrømmen, og ligge helt oppe under bagvingen på Mads’s bil.

Der var en af de andre konkurrenter, som valgte at tage de spidse albuer i brug på den næstsidste omgang, og pressede Mads ud over det asfalterede afkørselsområde. Da begge kom tilbage på banen, var der yderligere end som ville blande sig – så det kostede desværre 2 placeringer i 2 sving.

Så målstregen blev krydset på en lidt ærgerlig P6, men stadig med point til kontoen.

Aktuelt indtager Mads Hedegaard Frederiksen 5. pladsen i mesterskabet, men med 3. pladsen blot to point forude.

Det næste løb for MF-Racing bliver på FDM Jyllandsringen i weekenden 8.-9. juni.