Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula 3

Frederik Vesti vinder - igen

Formel 3 
06/05/19 

Vallelunga banen nord for Rom lagde denne weekend asfalt til 2. afdeling af det europæiske regionale F3 mesterskab. 17-årige Frederik Vesti skulle her forsøge at fortsætte de gode takter fra Paul Richard, som han kom fra med 2 sejre i bagagen. Og det blev til endnu en af slagsen, da Vesti i weekendens 2. løb igen stod øverst på sejrskamlen og dermed fortsat fører mesterskabet.
 

Men ellers en turbulent weekend ikke kun for Vesti, men for alle deltagende kørere. Vejret viste sig fra sin allerværste side endda så slemt, at 3. løb søndag helt måtte aflyses p.g.a alt for farlige forhold på banen. Løbsledelsen kunne ikke tage ansvaret for kørernes sikkerhed.


(Foto: Prema Powerteam)

"Man forventer ikke at komme til Rom i maj og opleve det her vejr! Hele weekenden har vi været ramt. Også tidtagningen fredag fik vejret indflydelse på. Som oftest, når der er regn, er der afkørsler og røde flag, der stopper tidtagningen undervejs. Så der skal noget held til for at få sat sin hurtige tid på det mest optimale tidspunkt. Det samme gælder udfordringen med dækkene. Her ramte vi ikke helt plet. Hverken mig eller mine to teamkammerater fik tider, der gav os de start placeringer, som vi normalt bør kunne opnå. Jeg skulle starte 5’er, 3’er og 2’er.”


(Foto: Prema Powerteam)

Start positionen som 5'er i første løb var ikke udskiftet med en bedre position, da målflaget blev givet. Det endte helt, som det startede. Det var da også en noget frustreret Vesti, der efter løbet forsøgte at sætte ord på oplevelsen, som mest handlede om australske 23-årige Joey Mawson, tidligere vinder af det tyske F4 mesterskab og 2’er i det engelske F3 mesterskab.


(Foto: Prema Powerteam)

"Aldrig har jeg kæmpet så meget. Og lige lidt hjalp det. Jeg forsøgte alt, hvad jeg kunne. Jeg satte angreb ind på inder- og ydersiden af Joey Mawson, Han kørte et blændende godt løb. Kæmpe respekt for det. Forsvarede sig overalt. Jeg blev ved, men det lykkedes ikke i dag. I den situation er det afgørende ikke at tabe hovedet. Særligt på en våd bane, hvor forholdene er svære, og afkørslerne sker omkring en. Jeg er ikke stolt af min placering. Men jeg er tilfreds med min indsats."


(Foto: Prema Powerteam)

Anderledes kom der resultat ud af anstrengelserne i weekendens andet løb.

"Det blev en lang og udmattende dyst mellem min store konkurrent og teamkammerat fra Prema, Enzo Fittipaldi, som heldigvis faldt ud til min fordel. Jeg forsøgte med maksimalt pres at få ham til at lave fejl. På et tidspunkt fik jeg den chance, jeg ventede på. Og så var det ellers bare om at holde bilen på banen og finde grebet på de tørre steder på banen, indtil målflaget var i syne. Jeg er jublende glad for den her sejr! Vallelunga er en svær bane, fordi den er smal og de fleste steder nærmest umulig at overhale på. Jeg har aldrig kørt her før i modsætning til mine team kammerater. Og vejret hjalp mig ikke. Så derfor min store begejstring for at stå øverst på podiet lige her", slutter en glad Vesti, der har god tid til at forberede sig godt på næste afdeling af mesterskabet.


(Foto: Prema Powerteam)

Først til juli køres der igen. Denne gang på F1 banen i Ungarn, Hungaroring. En bane, der normal ligger ret godt til den unge vestjyde.

Vesti Motorsport


Læs mere om:
  • Frederik Vesti
  •