Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Sæsonåbner i Formel 4 - masser af fedt ræs

Formel 4 DK 
01/05/19 

Formula 4 DKDer manglede ikke noget til Renault Formel 4 sæsonåbningsløbet på Padborg Park - det skulle da lige være 10 biler mere i klassen.
Selvom der kun var 9 biler til start, betød det ikke at det var kedeligt ræs. I en weekend hvor vejret kom til at spille en afgørende rolle, var der masser af drama, skiftende føringer og fede dueller.
 

Det var tydeligt at mærke at alle var opsatte på at komme godt fra land i mesterskabet. Det var også tydeligt at de to chauffører der allerede havde været i aktion i Frankrig, Valdemar Eriksen og Mikkel Grundtvig, havde fået rusten slået af. Grundtvig tog sig af hurtigste tid i den åbne træning, mens Valdemar snuppede pole i tidtagningen. Overraskelsen tog Largim Ali sig af, da han i tidtagningen, kilede sig ind mellem Valdemar og Mikkel på en flot P2, kun to tiendedele fra Valdemar.

I heat 1 var det også Valdemar der satte scenen. Med en fantomstart kom han hurtigst rundt i sving 1, uden at være synderligt presset. Og han stak hurtigt af fra de andre. I midten af heatet var forspringet på hele 7 sekunder. Herefter begyndte resten af feltet, med Mads Hoe i front, langsomt at hente ind på Valdemar. Desværre for den unge hårdtarbejdende nordjyde, lavede han en bremsefejl på næstsidste omgang. Det var nok for Mads Hoe, der kunne smutte forbi, og snuppe sejren i heat 1. En bitter pille at sluge for Valdemar, der ellers havde kørt et flot heat.

I Formel 4 Light løb Lucas Daugaard med sejren, og vandt komfortabelt med 12 sekunder ned til Niels-Ejnar Rytter. Christoffer Christensen der tidligere var blevet overhalet af Line Sønderskov, fik slået tilbage og kørte en sikker tredieplads hjem. Flot og stabil start fra ham.
Det blev enden på lørdagens ræs, og roen sænkede sig over Padborg Park, mens luften blev fyldt af grilllugt og latter fra teltene. Alt var som det skulle være.

Søndag skulle vise sig at blive en noget mere dramatisk affære. Og som tidligere nævnt kom vejret til at spille en hovedrolle. Jonas Lindhard, der har sat sigtekornet ind på mesterskabet, havde ikke fået den start han havde ønsket sig. Det blev kun til en tredieplads i lørdagens heat, så i heat 2 skulle der satses lidt ekstra. Vejrudsigten viste mulighed for lidt mere regn, men ved et kig på himlen så det nu ikke ud til at holde stik. Samtidig kunne man jo tro at de to klasser, der var på banen først kunne køre banen tør. Så mens næsten hele klassen valgte at køre ud på regnvejrsdæk, satsede Lindhard, og samme med Largim Ali kørte han ud på slicks. Et vildt sats, der enten kunne give fuld valuta, eller betyde et svidende nederlag. Fra start i heatet var banen stadig så våd at det var umuligt at følge med kørerne på regvejrsdæk.

Padborg Park er desværre kendt for at holde længe på vandet, så det blev først i slutningen af løbet at tiderne mellem regnvejrsdækkene og slicksdækkene begyndte at udligne sig. Det var desværre alt for sent for Jonas Lindhard, der var blevet kørt hele 44 sekunder agterud. Han endte på en generel 5. plads, mens Largim Ali sluttede P7. Skuffende for Jonas og Largim. I front stod Mikkel Grundtvig og Mads Hoe for de to første pladser, med Valdemar Eriksen på en 3. plads.

I weekendens sidste heat var der lagt op til en hård duel i toppen af feltet. Fra start fløj Valdemar Eriksen igen frem, tog føringen, og begyndte at trække fra. Denne gang fik han dog ikke lov til at slippe så langt væk. Tæt forfulgt at en sulten Mikkel Grundtvig, der havde fået smag for at vinde, og en pointtørstig Jonas Lindhard. Inden længe havde de to fået hentet Valdemar, og efter et intenst pres slap de begge forbi Valdemar. De to fik et hurtigt et lille hul til Valdemar, og længe lagde Jonas et hårdt pres på Grundtvig, dog uden held. Til slut var dækkene ikke til mere, og han tog til takke med en fin andenplads. Valdemar blev til slut presset en smule af Mads Hoe, men formåede at holde ham bag sig, og han tog weekendens anden 3. plads.

Formel 4 Light kørerne havde på fornemste vis blandet sig i den generelle stilling gennem hele weekenden. I heat 3 var det godtnok Lucas Daugaard, der tog den tredie ud af tre mulige sejre, men Christoffer Christensen viste at han har farten. Han satte således bedste tid i Formel 4 Light. Flot statement, der viser at det også kan blive tæt her. Hos Line Sønderskov var der både glæde og skuffelse. Line har fundet en del mere fart i år, og var i alle 3 heat oppe at runde en 3. plads, men i alle tre heats, blev hun overhalet igen. Hun har dog vist at hun også forstår at hugge til, når chancen byder sig. Nu skal der bare arbejdes på, selv at huske at lukke lågen for de andre.

Nu er sæsonen igang og med en måned til næste afdeling har alle god tid til at få finpudset detaljerne. Det tegner til at blive en spændende sæson, også med kun 10 biler tilmeldt klassen.

Renault Formel 4 Danmark


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 28/04/19 - Padborg Park - Formel 4 DK
  •