Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Stenslag bremsede Gersager og Møller i Tyskland

DM Rally 
30/04/19 

En sten, der blev hvirvlet op fra vejkanten, da en langsommere konkurrent trak ind til siden for at give plads, forandrede bogstaveligt talt med et slag årets første afdeling af Danmarksmesterskabet i rally for Marco Gersager/Carina Møller fra GM Motorsport.
 

”På den første prøve skulle jeg lige føle mig frem og have bilen ind under huden igen, men vi endte med at sætte 20. bedste tid blandt de godt 100 startende,” siger Marco Gersager om weekendens Cimbern Rallye i Nordtyskland. ”Men vi var lidt bekymrede forud for starten på den anden prøve. Den var en rundbane, hvor vi skulle starte som nummer 40, og hvor der var stor risiko for, at vi ville indhente langsommere biler.”

GM Motorsport havde – uden held – fremført sine bekymringer overfor løbsledelsen, men uden held. Og frygten viste sig desværre at være berettiget.

”Vi kom hurtigt op til en af de langsommere biler,” fortæller Marco Gersager. ”Vi kunne godt fornemme, at køreren havde set os, men på de smalle veje i Nordtyskland er det svært at overhale. Men så snart der var mulighed for det, trak han ud i rabatten, men desværre sprang der en sten op, som ramte køleren til servostyringen.”


Marco Gersager og Carina Møller følte sig rette på de nordtyske veje - men en sten kom i vejen
(Foto: Jokum Tord Larsen)

En ting var, at den hvide Suzuki Swift Maxi 2000 blev stadigt sværere at tvinge rundt på de snævre veje. Noget andet var, at der nu var olie alle de forkerte steder.

”Mod slutningen af prøve 3 kunne jeg mærke, at bilen ikke bremsede, som den skulle, og da vi stoppede, kunne jeg se, at de forreste bremseskiver var smurt ind i servovæske,” siger Marco Gersager. ”Vi måtte nogle gange bruge håndbremsen, men det lykkedes mekanikerne at få renset bremseskiverne for servovæske, og vi kom tilbage i den ende af feltet, hvor vi var startet løbet.”

Slutfacit blev en 55. plads generelt og syvendeplads i klassen.

”Det var selvfølgelig skuffende,” siger Marco Gersager. ”Jeg havde ellers glædet mig til at køre prøverne, som virkelig er guf for sådan en Maxi-bil som min, og så er det ærgerligt, når sådan noget sker.”

”Men når det er sagt, er det også positivt, at vi havde speeden til at være med. Vi var stadig med i top 15 generelt og top 3 i klassen efter de første tre prøver.”

GM Motorsport


Læs mere om:
  • Carina V. Møller
  • Marco Gersager
  • Schleswig
  • 27/04/19 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: