Momentum Racing fik sæsonen skudt i gang

30/04/19

Momentum Racing fik 2019 sæsonen skudt i gang på Padborg Park.
Den første afdeling af Yokohama 1600 Challenge blev kørt på den sønderjyske bane, og her var både Oliver Rømer og Jens Kristoffersen med helt fremme i feltet.

Mens Oliver startede sin anden sæson i klassen, var det helt nyt terræn for Jens, der også deltager i Rookiemesterskabet, for nye asfaltbanekørere.

Weekenden startede med 20 minutters træning, som blev kørt i dejligt formiddagssolskin. Her viste både Oliver i startnummer 31 og Jens i startnummer 32, at holdet havde farten til at være med helt fremme.

(Foto: JJ Media)

Oliver sluttede træningen som tredje hurtigste mand i de 24 bils store felt, med Jens lige bagved.

Derfor var holdet også yderst tilfredse forud for kvalifikationen, som blev kørt 13.20 lørdag.

Det blev til en rigtig god forbedring på næsten et halv sekund for Kristoffersen. Konkurrenterne havde dog også skruet op for gassen, så det rakte til 6. startposition, i det tætte felt

Rømer var dog langt fra tilfreds med kvalifikationen. En drilsk trækaksel gjorde at han ikke kunne matche formiddagens tid, og endte på 10. startposition. Ydermere kunne holdets mekanikere også efterfølgende konstatere, at benzinpumpen ikke gav helt så meget tryk, som den ellers skulle. Hvor meget at det havde kostet ude på banen, var svært at sige, men et eller andet havde det med sikkerhed kostet.

Det var dog ikke det, der gav holdet flest grå hår, da de trak gardinerne fra søndag morgen. Det havde nemlig regnet henover natten, og der var stadig fugt tilbage på asfalten. Men ville banen nå at tørre op under løbet, eller ville regndæk være det rigtige?

Oliver tog det konservative valg, og satte regndæk på bilen, men Jens hoppede på et sæt slicks.

Derfor skulle især den sidstnævnte arbejde med at få varme i dækkene på opvarmningsomgangen, hvilket hurtigt viste sig at være svært. Banen var simpelthen stadig for fugtig til slicks. Men nu kunne valget ikke gøres om.

Så det blev til 15 minutter plus en omgangs ren overlevelse for Jens i 32’eren, som sluttede på 18. pladsen generelt, og 6. pladsen i Rookieklassementet. Til gengæld gik det fremad for Oliver i 31’eren, der vandt en placering og sluttede på 9. pladsen, efter flere tætte dueller.

Banen var tørret op igen til heat 2, hvor begge kørere skulle forsøge at forbedre placeringerne. Det blev til en fin start for begge kørere, men på løbets anden omgang kom der pludselig uventede forhindringer i vejen. En konkurrent havde spildt olie rundt i et sving, som gjorde at næsten alle de forankørende kom på afveje. Heldigvis fik både Oliver og Jens styret udenom alle de stillestående biler, hvilket gav et par placeringer.

Der måtte dog en Safety Car på banen, for at få den fejet og renset, så det satte en dæmper på fremgangen.

Med små 10 minutter tilbage på uret, blev der kørt en masse godt ræs, som resulterede i at Oliver sluttede på en generel 6. plads, mens Jens krydsede målstregen som generel 13’er og 4’er i Rookiemesterskabet.

Weekendens resultater betyder at Oliver Rømer indtager 6. pladsen i det generelle mesterskab, mens Jens Kristoffersen er 16’er generelt, og 5’er i Rookiemesterskabet.

Nu kører Momentum Racing bilerne tilbage til Sydsjælland, hvor de begge skal serviceres, inden den næste afdeling skal køres på Ring Djursland den 25.-26. maj 2019.