Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Kristian Poulsen/Ole Frederiksen vinder dramatisk premiere i Autoplus Dansk Super Rally

DM Rally 
30/04/19 

Der var masser af drama til de mange rallyfans, der var mødt frem for at følge Cimbern Rallye, der udgjorde første afdeling af Autoplus Dansk Super Rally.
Et fantastisk stort startfelt med 80 danske mandskaber og 27 tyske betød, at området i Mittelangel med de små snoede veje, der nærmest er designet til at være basis for udfordrende rallyprøver, gav masser at se på for publikummerne.
 

Løbsledelsen havde i år udvalgt de allerbedste strækninger, så udfordringen for hele rallyfeltet var i top. Især prøve 3 / 6 ”Fraulund” er ekstremt udfordrende – 13, 2 km hvor der konstant er udfordringer i terrænet – nok den bedste rallyprøve, der kan køres i et DSR-afdeling overhovedet.

Kristian Poulsen/Ole Frederiksen satte tid til fra første prøve, hvor en dækskade kostede mere end 22 sekunder. Dog vandt Skoda Fabia R5-køreren efterfølgende seks af syv prøver og kørte sig dermed i spidsen af rallyet.


Kristian Poulsen/Ole Frederiksen vinder dramatisk premiere i Autoplus Dansk Super Rally
(Foto: Allan Post Christiansen)

Efter sig havde han broren Roland Poulsen og Freddy Pedersen i lignende materiel efterfulgt af den regerende danmarksmester Ib Kragh.

For at sætte lidt kolorit på det hele havde løbsledelsen valgt at slutte med en rigtig publikumsprøve – SS7 ”Team Special” – i midten af Süderbrarup. 3,5 omgange midt i byen, med 3 jernbaneoverskæringer på hver omgang og tæt fulgt af publikum.

Jernbaneoverskæringerne er en udfordring for tidsplanen, da der under afviklingen skal passere et par tog. Det gav lidt forsinkelser i afviklingen af prøven, men de var planlagte. Derimod var den voldsomme regnbyge der passerede Süderbrarup under afviklingen ikke planlagt. Regnen var så voldsom at den virkeligt fik indflydelse på resultaterne. Bl.a. kostede det Roland Poulsen en sikker andenplads, som blev vekslet til en tredjeplads i løbet af få sekunder. Mange andre resultater blev også påvirket af regnen. Fakta var, at Ib Kragh/Ditte Kammersgaard, der selv var ramt af uheld efter bremseproblemer, arvede andenpladsen og gode point til det samlede mesterskab.

Tidtagningen ved Cimbern Rallye blev som sædvanligt foretaget af danske RallyResult. Det nye system, som skulle stå sin prøve i dette arrangement, gav nogle udfordringer for RallyResult og det betød forsinkelse i det endelige resultat og dermed en temmeligt forsinket præmieuddeling. Dette skulle være løst inden næste afdeling af Autosplus Dansk Super Rally i Kjellerup om en måneds tid.

Næste afdeling af Autosplus Dansk Super Rally er Rally Kjellerup 25. maj.


Læs mere om:
  • Schleswig
  • 27/04/19 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: