Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Perfection Racing med ny bil på Padborg Park

Danish Endurance
Championship 

29/04/19 

DEC - Danish Endurance ChampionshipEfter et år, hvor man hovedsageligt har kørt 24-timers løb i udlandet, vender Perfection Racing i 2019 tilbage til de danske baner. Der skal køres Danish Endurance Championship og Special Saloon Car - og som noget nyt skal der køres i to biler.
Debutløbet var fastsat til åbningsløbet på Padborg Park, men planer har det jo med at ændre sig og i ugen op til løbet så det ærlig talt sort ud med udsigten til at køre løbet.
 

Den ene bil i teamet er Ginetta'en, som blev brugt til langdistanceløbene i 2018. Den er blevet opgraderet hen over vinteren, men det har trukket ud med de sidste motordele og det stod klart, at den ville ikke komme med til Padborg. Teamets nye bil - en Chevrolet Corvette - var til gengæld parat, men et uheld under den sidste test få dage før løbet betød, at det heller ikke så godt ud med den.


Perfection Racings Corvette, der hvor den hører hjemme - på banen
(Foto: Henning Smed)

"Faktisk havde vi sendt afbud til løbet," fortæller teamchef Svend Aage Madsen, der i år har afløst Kent Steffensen, som efter mange år som teamchef for Perfection Racing har ønsket at holde en pause. Det der med afbudet faldt dog ikke i god jord hos resten af teamet, hvor der også er en del nye ansigter blandt mekanikerne. "De var ikke indstillet på at opgive debuten, så efter at have brændt en hel del nattetimer af, lysnede håbet igen og vi skyndte os at skrive til Padborg Park, at vi havde fortrudt og kom alligevel," smiler Svend Aage Madsen.

Corvetten skulle køres af Tommy Laugesen og Michael Klostermann og de to lagde godt ud med at kvalificere Corvetten som nummer to og tre i de to tidtagninger. Men det skulle vise sig, at de ikke helt kunne holde de placeringer i week-endens to løb. Løbene blev afviklet i tørvejr i modsætning til tidtagningen, som havde været på våd bane. Løbene blev til gengæld kørt i fuldstændig tørvejr, og det afslørede at Corvettens bremser ikke helt slår til, når den store bil skal bremses ned. Det blev der sat tid - og placeringer - til på, og i begge løb blev det til 4. pladser i klassen.


Teamet bag Perfection Racing viste sit værd i Padborg
(Foto: Henning Smed)

Alligevel var teamet meget tilfreds med week-endens forløb. Bilen kørte fint og dermed kan man kun sige, at debuten var vel overstået. Det var dog ikke uden en 'lille' ekstra indsats, for efter lørdagens løb opdagede man et problem omkring tanken. Bagenden af bilen måtte skilles af for at få det ordnet og dermed røg nattesøvnen på Padborg Park også ud ad vinduet. "Jeg kan kun sige, at det at vi kom igennem løbet hernede, kun skyldes en kæmpe teamindsats. Vi er mange nye ansigter på holdet i år og de har i den grad fået deres sag for i denne week-end. Alle har kæmpet og det var en fantastisk belønnning for os at se målflaget. Nu ved vi, at vi både har en god bil og et godt hold," slutter Svend Aage Madsen.

Henning Smed

Læs mere om:
  • Michael Klostermann
  • Tommy Laugesen
  • Perfection Racing
  • Padborg Park
  • 28/04/19 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •