Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Endurance Race

Udfordrende Nürburgring-løb gav Mikkel Jensen værdifuld erfaring

Endurance 
29/04/19 

Den danske BMW-fabrikskører Mikkel Jensen havde et udfordrende VLN-løb på Nürburgring lørdag eftermiddag, men er nu endnu bedre forberedt på sommerens store 24-timersløb.
 

Mikkel Jensen, Philipp Eng og Tom Blomqvist sluttede langt nede i rækkerne i lørdagens VLN-løb på Nürburgring, hvor BMW-trioen fra Rowe Racing var udfordret på flere kritiske punkter.

– Vi fik en ret dårlig kvalifikation, da vi blev ramt af en såkaldt Code 60, som kort forklaret svarer til at sende en safetycar på banen. Weekenden var generelt præget af kraftigt regnvejr, og det hjalp heller ikke på vores chancer, at vi kun havde fået stillet ét sæt bløde regnvejrsdæk til rådighed. Dem brugte vi i starten af løbet, og da vi skiftede til hårdere dæk, mistede vi straks fart, forklarer Mikkel Jensen.


(Foto: Mikkel Jensen Racing)

Da teamet ovenikøbet måtte bruge tid på en teknisk defekt på bilen, besluttede man at opgive kampen og i stedet bruge resten af firetimersløbet til at teste forskellige setups. VLN-løbene tjener nemlig som udgangspunkt som forberedelse til sommerens store 24-timersløb på Nürburgring, og således var weekendens regnvejr kærkomment.


(Foto: Mikkel Jensen Racing)

Mikkel Jensen: Afgørende at få testet i regnvejr
– Det var faktisk rigtig fint, at vi fik testet bilen under så udfordrende vejrforhold. 24-timersløbet på Nürburgring har nemlig ofte været afviklet i regnvejr, og jeg nåede selv at få halvanden time i bilen, hvilket betyder, at jeg nu har kørt på både tør og våd bane. Nürburgring i sig selv en mundfuld, men i regnvejr med lav sigtbarhed og biler, der snurrer rundt og støder sammen lige foran dig, bliver den for alvor en udfordring.

– Resultatmæssigt har det været en ærgerlig weekend for os, men vi har fået en masse erfaring, hvilket jo også er teamets hovedformål med deltagelsen i VLN-løbene.


(Foto: Mikkel Jensen Racing)

Med sin anden deltagelse i VLN-serien er Mikkel Jensen og Rowe Racing nu klar til 24-timersløbet på Nürburgring, som afvikles den 22.-23. juni. Inden da skal Mikkel Jensen på opgave i Eurointernational-teamets LMP3-racer, når han stiller op til anden afdeling af European Le Mans Series, 4 Hours of Monza, den 10.-12. maj.


(Foto: Mikkel Jensen Racing)

Mikkel Jensen Racing


Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  •