Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Australiens GP - Toyota prewiew

Formel 1 
05/03/03 

Toyota er klar til deres anden sæson i Formel 1, og de er meget opsatte på at gentage starten af 2002-sæsonen. Med på holdet har de nu veteranen Olivier Panis og Toyotas egen protege, CART-mesteren Cristiano da Matta.
 

Forud for sæsonen er der gået utallige forberedelser, både på fabrikken men også ved forskellige tests. Den nye Toyota TF103 er blevet testet af de to kørere, og der stilles store forventninger til den. Nu venter så den første prøve i Melbourne hvor det skal vise sig om den kan begå sig med fremme blandt de store.

Olivier Panis

"Den australske bane i Albert Park er meget støvet den første dag. Det er svært at finde et valg af dæk mellem de compounds som vi har tilgængelige fra Michelin. Banen er meget sjov og har nogle overhalingsmuligheder, men problemet er at der kun er en klar linie med godt greb, mens det udenfor er meget støvet og let at lave en fejl. Efter at have kørt i TF103'eren siden januar, vil denne weekend blive min løbsdebut for Panasonic Toyota Racing. De nye kvalifikationsregler bliver interessante og jeg ser frem til en fornøjelig weekend."

Cristiano da Matta

"Jeg har aldrig kørt på denne bane før og det bliver mit første Formel 1-løb så jeg forventer en stor udfordring i denne weekend. Sidste uges test på Imola og Jerez var meget lovende og jeg har en rimelig god følelse for TF103'eren. Med de ændrede regler vil jeg ikke få så meget banetid før den første kvalifikation om fredagen, men jeg er klar og fortrøsningsfuld. På papiret ser banen ud til at være teknisk udfordrende med et mix af hårde nedbremsninger og langsomme områder. Vi vil være i stand til at se hvor vi er i forhold til de andre teams og det bliver sjovt."

Ove Andersson, teamchef

"Det er underligt at være tilbage i Melbourne for at begynde vores anden sæson i Formel 1. Et helt år er nu gået siden vi fejrede vores første VM-point her. Vi har nu brugt syv uger med intensivt test af TF103'eren for at forberede den optimalt til dette løb. Jeg er som altid tilbageholdende med at forudsige hvordan vi klarer os, men jeg ved at Olivier og Cristiano vil give en indsats på 110%, og jeg er sikker på at de nye regler for kvalifikation vil give nogle få overraskelser.

Hvad skete der sidste år?

Mika Salo startede fra 14. pladsen - 3,362 sekunder fra Rubens Barrichellos tid for pole. Allan McNish startede fra 16. pladsen. Salo sluttede Grand Prix'et på 6. pladsen og sikrede dermed teamet point i allerførste Grand Prix. Allan McNish udgik allerede i starten af løbet.

Benji

Læs mere om:
  • 09/03/03 - Albert Park - Formel 1
  •