Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European F3 Open

Nicolai K. glæder sig til europæisk debut

Formel 3
Euro Open 

26/04/19 

19-årige Nicolai Kjærgaard fra Hjerting er et skridt tættere på en international karriere som racerkører, når han i den kommende weekend får debut i en europæisk Formel 3-serie.
 

Der er lidt sommerfugle i maven, men det kan på ingen måde overskygge Nicolai Kjærgaards forventningsfulde glæde over at være tilbage i en Formel 3-racer. Og som kører i EuroFormula Open er han nu et skridt nærmere på den professionelle karriere som racerkører, som han har drømt om siden barnsben.

Nicolai K. er 19 år og bliver til sommer handelsstudent på Rybners i Esbjerg, hvor han går på Team Danmark-ordningen. Efter mange år i gokart, skiftede han for 3 år siden til Formel-racere, først hos Fortec og fra sidste år som Carlins førstekører i det engelske Formel 3. Carlin er legendarisk inden for motorsport og har gennem årene udklækket adskillige Formel 1-kørere, senest Lando Norris, som netop har debuteret for Mclaren.

Nicolai kvitterede for tilliden ved at blive 2’er i det engelske mesterskab på trods af, at han måtte udgå inden det sidste løb med brud på begge hænder. Nicolai K. blev i januar kåret som Årets Talent under Dansk Motorsport Award.


(Foto: British Formula 3)

Hurtigere racer og stærkere felt
I år er han oppe imod et væsentligt stærkere felt med 20-25 kørere i en serie, der afvikles over 18 løb fordelt over 9 weekender på Paul Ricard og Pau-banerne i Frankrig, Hockenheim i Tyskland, Spa-banen i Belgien, Hungaroring i Ungarn, Red Bul Ring i Østrig, Silverstone i England, og Monza-banen i Italien. Nicolai kører ligesom i fjor for Carlin og med nummer 63 på raceren.

”De to brud betød, at jeg måtte gå med hænderne i gips i 6 uger, og derfor er jeg først kommet i gang med træning og forberedelser her i foråret. Den Formel 3-racer, man anvender i EuroFormula Open er anderledes og noget hurtigere i svingene end den, jeg kender fra i fjor. Der vil gå noget tid, før jeg er helt fortrolig med bilen, og mit mål for denne sæson er udvikle mig, samle erfaring og blive hurtigere som sæsonen skrider frem”.


De første 2 af sæsonens i alt 18 løb køres på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig, som Nicolai har allerede kender en lille smule fra sin deltagelse i et vinterløb for et par måneder siden
(Foto: EuroFormula Open)

Sæsondebut i Sydfrankrig
”Jeg har slet ingen fornemmelse, hvor jeg ligger i feltet, men jeg er klar over, at konkurrencen er skærpet sammenlignet med sidste år. Mange af kørerne i Euroformula Open har mere erfaring end jeg, de kender bilerne, og de kender de baner, som vi skal køre på. Jo, selvfølgelig er jeg spændt og en smule nervøs, men jeg glæder mig til at komme ud at køre igen”, siger Nicolai Kjærgaard.

Sæsondebuten finder sted på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig med testkørsler torsdag og fredag. Der gennemføres tidskørsler både lørdag og søndag, som afgør kørernes startplacering ved de efterfølgende løb.


(Foto: British Formula 3)

Man kan følge Nicolai K og de øvrige kørere på web-tv på www.euroformulaopen.net/en/media/42-euroformula-open-on-tv

Teddy Gehrke


Læs mere om:
  • Nicolai Kjærgaard
  •