Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legend Car Cup

Helt nye udfordringer for Valentin

Legend Car 
24/04/19 

2019 kommer til at byde på helt nye udfordringer for Mathias Valentin.
Den forsvarende DIF Danmarksmester i Yokohama 1600 Challenge skifter den mesterskabsvindende Suzuki Swift Sport ud med en bil i 5/8 del størrelse, nemlig en OK Mobil 1 Legend Car Cup racer.
 

Efter DM titlen sidste år, følte holdet at der skulle ske noget helt andet. Derfor er Legend bilen et rigtig godt skifte, da den er så markant anderledes.

Mens Suzuki’en havde ca. 136 hk og forhjulstræk til 1122 kg, så har Legend raceren ca. det samme antal heste, men vejer kun det halve – og har baghjulstræk. Det kræver en helt anden kørestil, men er lidt tilbage til gokarttiden igen, hvor Mathias kørte inden han skiftede over til asfaltbanesporten i 2017.

Da størstedelen af de hurtigere racerbiler i de højere danske og internationale klasser også er baghjulstræk, føler Valentin Motorsport at det er det helt rigtige valg til 2019, plus at der ikke er noget forventningspres, om at skulle gentage succesen fra sidste år, såfremt man havde sat i en bil magen til eller i en lignende klasse.


OK Mobil 1 Legend Car Cup (arkivbillede)
(Foto: JJ Media)

Konkurrencen i Legend bliver utrolig hård, og med 46 biler tilmeldt åbningsløbet på Padborg Park, bliver det bestemt ikke nogen nem opgave at køre med i toppen. Men Mathias er alligevel fortrøstningsfuld, da han har gokarterfaringen med i bagagen, og da han tidligere har vist, at han er rigtig god til at omstille sig mellem forskellige biler.

Holdet har købt en Legend racer, og kommer til at stå i eget telt sæsonen igennem. Startnummeret bliver i 2019 nummer 11.

Legend racerne skal på banen 5 gange henover de to dage – den 27-28. april. Der skal køres en træning, en kvalifikation og tre løb.

Det specielle ved Legend er at der uddeles point allerede i kvalifikationen, så man skal være med lige fra start. Dertil bliver top-20 fra kvalifikationen vendt rundt til heat 1, hvor køreren med hurtigste tid i kvalifikationen, så skal starte 20’er, nummer 2 skal starte 19’er osv osv. Alle fra 21 og bagud beholder deres plads.

Startplaceringerne til heat 2 og 3 er et sindrigt system, hvor man lægger resultaterne fra kvalifikationen og de foregående løb sammen. Rimelig kompliceret – men noget der giver en masse ræs, når de hurtigere kørere kommer lidt ned i feltet, og skal kæmpe sig op – eller forsøge at få en bedre startplacering til det næste løb.


Mathias Valentin – DIF Danmarksmester 2018
(Foto: JJ Media)

Udover OK Mobil 1 Legend Car Cup køres der også Super GT (tidligere Supertourisme), og en masse andre supportklasser. Så hvis man tager turen til Padborg Park, bliver der med garanti underholdning lige fra morgen til aften.

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Træning 10.00
Kvalifikation 15.15

Søndag
Løb 1 09.25
Løb 2 13.10
Løb 3 16.00

Valentin Motorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Mathias Valentin
  • Padborg Park
  • 28/04/19 - Padborg Park - Legend Car
  •