Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4

En race weekend fyldt med lærdom og nye erfaringer

Formel 4 
23/04/19 

Af fejl bliver man klogere. Det er konklusionen på påskens afdeling af Formula 4 South East Asian Championship (F4 SEA) for Malthe Jakobsen. Den nordjyske teenager, som i denne sæson satser på at komme til tops langt fra de danske racerbaner, fik ikke de ønskede topplaceringer med hjem fra Sepang i Malaysia - men til gengæld nye erfaringer rigere, som kan være vigtige for hans videre færd.
 

- Kvalifikationen gav en fjerdeplads, og det var jo egentlig okay, men det kunne sagtens have været bedre. Jeg valgte at forsøge en ekstra gang uden at det gav en bedre omgangstid. Den slags koster på dækkene, men nogle gange skal man tro på at det kan gøres bedre, fortæller Malthe Jakobsen.

En startplacering som nummer fire bør også give et godt afsæt til et racerløb. Det var det også i Malthes tilfælde, men på trods af en god start måtte han kæmpe for at bevare sin placering. Det blev kun til en femteplads, og årsagen fandt han først efter det andet heat, hvor han fra en startplacering som nummer 10 kørte sig op til en syvendeplads:

- Det var som om at motoren ikke rigtigt gav fuld power, for de andre trak helt tydeligt fra mig ud på langsiderne, forklarer Malthe, der ved et kig på computeren blev klogere:

- Jamen fejlen lå i, at jeg skiftede gear for tidligt, og på den måde havde jeg ikke det fulde moment at gøre godt med når jeg skiftede op i gear, siger Malthe.

Tredje heat bød på flere udfordringer til Thy-køreren. Efter en stærk start hvor Malthe overhalede flere konkurrenter på ydersiden af det første sving, stoppede den positive udvikling i en fart:

- Det var en super god start, og jeg holdt godt på i ydersporet, men pludselig sætter feltet hastigheden ned, og en af de forankørende drejer ud foran mig for at undgå en kollision med en anden ... og så var jeg altså flyvende endnu en gang, sukker Malthe. Heldigvis ikke så dramatisk som ved sidste løb, men nok til at slutte løbet for hans vedkommende:

- Det gjorde ret ondt i ryggen da jeg landede, men jeg kørte selvfølgelig videre indtil jeg konstaterede at bilen heller ikke var helt på toppen. Jeg har været til tjek med ryggen, og den fejler ikke noget - men øm er den altså stadigvæk.

Til gengæld var ryggen ikke for øm til at kunne gennemføre weekendens sidste løb. Her startede Malthe fra fjerdepladsen, og selvom den danske racerkører var kampklar og motiveret til at kæmpe for en podieplads, blev det til et begivenhedsløst løb, hvor han i ro og mag kunne køre sin fjerdeplads hjem.

Det er gode point til mesterskabet, kombineret med en masse nye erfaringer, at Malthe har med hjem til Danmark. Erfaringer, som gerne skal resultere i bedre resultater i de kommende løb, hvor uheldskvoten forhåbentlig også er opbrugt.

- Tilfreds er jeg ikke, men jeg synes at jeg har lært meget denne gang, og hvor jeg er nu, gælder det om at blive dygtigere. På den måde har det været en god weekend, selvom jeg bedst kan lide at køre racerløb når jeg vinder...

Næste løb i F4 SEA køres den 10-12. maj på Buriam-banen i Thailand. En helt ny bane for Malthe, der efter tre løbsweekender i træk på Sepang må siges at kunne den udenad.

Jakobsen Motorsport