Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

BGTC

Hobro bygger ny Le Mans kører

British GT
Championship 

18/04/19 

Jacob Mathiassen i British GT Championship
Der har været hektisk aktivitet de sidste par uger i Hobro. Jacob Mathiassen indgik sidst på året et samarbejde med IR Racing Development, og sammen gik de på jagt efter det rigtige sæde til den hurtige nordjyde. Et sæde, der skal pege Jacob Mathiassens karriere direkte mod Le Mans i 2022.
 

Selvom Rookie mesterskabet i DTC kom i hus sidste sæson, tilfredsstillede det ikke rigtig Jacobs tørst efter udfordringer, udvikling og sejr. Med motorsports management virksomheden bag sig, viste der sig hurtigt gode muligheder, og så kom chancen som et lyn fra en klar himmel.

Det var egentlig planlagt at færdigforhandle og skrive under på en anden kontrakt i Tyskland den dag, men på dagen blev Jacob Mathiassen kontaktet af Team Century Motorsport, der er regerende mestre i British GT4 Championship. En kort samtale med management baglandet og forhandlingerne var igang. Der blev forhandlet hårdt, men en aftale kom i stand, således Jacob i år teamer op med et af Englands største nye talenter, Engelsk-, Europæisk- og Verdens- mester i gokart, 17-årige Mark Kimber. Jacobs rolle bliver at generobre GT4 mesterskabet for teamet og samtidig hjælpe teamkollegaen med at finde sig til rette i en potent BMW M4 GT4 sportsvogn.

Hvad kontrakten indeholder ud over denne sæson vil Jacob Mathiassen ikke ud med, men der foregår noget bag scenen og det bliver særdeles spændende at følge de muligheder Jacob åbner med stærke resultater i det britiske GT4 mesterskab. British GT Championship regnes blandt verdens hårdeste GT serier. Det foregår i motorsportens fødeland, og følges over hele verden gennem TV og streaming.

I første test viste Jacob vejen med et forspring på over 2 sekunder pr. omgang, en fordel der ved anden test blev bragt ned til lige over 1 sekund pr. omgang. Startsskuddet til stærk udvikling er gået for to seriøst hurtige kørere, der samarbejder hårdt og fokuseret på at presse hinandens talent alt hvad de kan, kyndigt overset af et super professionelt team med BMW fabriks opbakning.

Det er en særlig fornøjelse at opleve den gensidige respekt og tillid mellem de to kørere: en relation alle håber vil blive ved med at udvikle sig positivt over hele sæsonen. Kørersammensætningen i mesterskabsteamet er dermed særdeles potent og hele baglandet holder vejret op til den første race weekend som allerede starter på lørdag den 20. april.

“Det kan ikke beskrives, hvor glade og stolte vi er over Hobro’s evne og vilje til at rykke sammen i bussen og støtte op om Jacob. Vi har inviteret sponsornetværket på en unik og på papiret umulig tur til Red Bulls Formel 1 fabrik, og der er mange flere arrangementer i støbeskeen for at vise vores kæmpe taknemmelighed og gøre sæsonen en kæmpe fest for alle involverede.” Udtaler Olav Langdahl fra IR Racing Development.

Alle sæsonens løb kan følges på www.britishgt.com

Alle tider er DK-tid.

Lørdag 20 April
10:30 – 11:30: Free Practice 1
12:40 – 13:40: Free Practice 2
16:43 – 16:53: Qualifying – GT4 Am
16:58 – 17:08: Qualifying – GT4 Pro

Mandag 22 April
10:00 – 10:10: Warm-up
12:15 – 13:15: Race 1
16:35 – 17:35: Race 2

Jacob Mathiassen Racing


Læs mere om:
  • Jacob Mathiassen
  •      ASETEK SIMSPORTS