Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Australiens GP - Williams preview

Formel 1 
04/03/03 

Williams teamet tager til Australien med store forhåbninger. De første svære problemer med det nye chassis er man ved at få løst, men er det nok?
 

Williams har haft en svær forsæson med adskillige vanskeligheder under diverse tests. Det var som om at motor og chassis ikke ville arbejde ordentlig sammen. Den meget kraftfulde BMW motor kunne ikke få fart nok i chassiset. Nærmere analyser viste at der var problemer med aerodynamikken i det helt nye chassis som også indeholder visse specielle funktioner ifølge Williams selv. Det har man dog her i de sidste tests fået rettet meget op på og er nu på rette vej.

Kørerne er i hvert fald ikke tvivl om at den nye konstruktion er noget særligt. Det som nu gør det vanskeligere, er at de nye regler påbyder at man skal køre Grand Prix'et med samme setup som under kvalifikationen. Det giver nok nogle panderynker - ikke kun hos Williams - om hvilken vej man skal arbejde hen imod når et setup skal findes og besluttes.

Hos Williams venter man sig meget af de nye dæk fra Michelin, som har udviklet utrolig meget siden sæsonen sluttede sidste år. Også den nye BMW motor har været lang tid undervejs. Man har testet motoren meget i prøvebænke, og selvfølgelig også under de første indledende tests til sæsonen i år. Det man har været meget fokuseret på, har været holdbarhed. De nye regler stiller utrolig store krav til holdbarheden i motorerne i denne sæson. Rent faktisk skal motorerne anvendes både under kvalifikationen og Grand Prix'et. Tidligere har man måttet skifte motor efter behag, men det er slut nu. Dog er man alligevel meget optimistiske hos Williams og BMW. De første problemer er væk, nu kommer den første store eksamen.

Dons

Læs mere om:
  • 09/03/03 - Albert Park - Formel 1
  •