Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Blancpain GT Endurance Series

Dennis Lind i suveræn start på europæisk Blancpain-mesterskab

Blancpain GT
Endurance Series 

16/04/19 

Den danske Lamborghini-fabrikskører Dennis Lind sluttede på podiet i en spændende og actionfyldt premiere på Blancpain GT Series Endurance Cup på Monza-banen i Italien.
 

Dennis Lind hjalp søndag aften Lamborghini til en stærk start på det europæiske Blancpain-mesterskab, da han sammen med Andrea Caldarelli og Marco Mapelli kørte FFF Racing Teams Lamborghini Huracán GT3 over målstregen på en andenplads.


(Foto: Blancpain GT Series / Blancpain GT Series Endurance Cup, 2019)

Det tre timer lange løb på Monza havde deltagelse af fabrikssupporterede teams fra producenter som Porsche, Ferrari, Aston Martin, Audi og Mercedes-AMG med flere, hvilket ikke gjorde udfordringen mindre.

– Vi er vildt glade og meget tilfredse! Konkurrencen er benhård i Blancpain-serien, og vi havde håbet på en placering i top-10, så en andenplads er over al forventning. Generelt en suveræn start på et vigtigt mesterskab, som betyder enormt meget for teamet og for Lamborghini, lyder det fra Dennis Lind.


(Foto: Blancpain GT Series / Blancpain GT Series Endurance Cup, 2019)

Det tre timer lange og regnfulde løb begyndte ellers kaotisk for danskeren, som startede fra en sjetteplads, men blev skubbet af banen af en konkurrent og måtte kæmpe sig op fra en 16. plads på den regnvåde og trafikerede racerbane – en opgave, han imidlertid løste på imponerende vis, da han efter en times kørsel afleverede bilen på en generel femteplads.


(Foto: Blancpain GT Series / Blancpain GT Series Endurance Cup, 2019)

Dennis Lind: Vi kunne have vundet
– Desværre opstod der lidt miskommunikation under pitstoppet, hvilket kostede os omkring et minut. Heldigvis lykkedes det os alligevel, ved hjælp af stærk kørsel fra mine teamkammeraters side samt nogle heldige safetycars, at kæmpe os tilbage i kampen, og mod slutningen af løbet var vi kun 10 sekunder fra den førende bil, forklarer Dennis Lind.

– Det var på mange måder et optimalt løb, og alle på holdet leverede en fantastisk indsats. Jeg er ret overbevist om, at vi kunne have vundet, hvis ikke vi havde tabt den tid i pitten, som vi gjorde. Men igen, en andenplads er langt bedre, end hvad vi havde forventet, og det giver os nogle gode point på kontoen.

Næste opgave for Lind, Caldarelli og Mapelli er anden afdeling af Blancpain GT Series Endurance Cup, som finder sted den 10.-12. maj på Silverstone i England.


(Foto: Blancpain GT Series / Blancpain GT Series Endurance Cup, 2019)

Dennis Lind Racing


Læs mere om:
  • Dennis Lind
  • Monza
  • 14/04/19 - Monza - Blancpain GT Endurance Series
  •