Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Ib Kragh vandt Kongensbro Rally Grand Prix

Rally 
14/04/19 

Ib Kragh/Ditte Kammersgaard var lørdag eftermiddag for første gang i kamp med deres nye Skoda Fabia R5. Det skete ved Kongensbro Rally Grand Prix – et løb, som den seksdobbelte Danmarksmester tidligere havde vundet, og rallyveteranen endte dagen med at notere sig for endnu en sejr, mens Ditte Kammersgaard i sin co-driver-rolle for første gang blev vinder af løbet.
 

For andet år i træk talte Kongensbro Rally Grand Prix som første afdeling af Yokohama-mesterskabet Vest i rallysprint. Der skulle således afvikles fire heats på hastighedsprøven på Munck Asfalts arealer ved Kongensbro mellem Aarhus og Viborg. Men herudover vendte man tilbage til den tidligere afvikling af en finalerunde, hvortil de bedste havde kvalificeret sig, og hvor der blev kæmpet alle mod alle blandt dagens 20 hurtigste. Og hvor bedste mandskab tog pokalen med de største ører.


Med pulsen oppe gør Ib Kragh og Ditte Kammersgaard klar til at forlade deres Skoda Fabia R5 efter en heatsejr ved Kongensbro Rally Grand Prix

I alle fem konkurrencedele var Ib Kragh/Ditte Kammersgaard bedst. De lagde ud med at vinde første heat med 5,83 sekunders forspring til Lars Stugemo/Kalle Lexe, og i det efterfølgende heat måtte det svenske makkerpar også se sig slået med en næsten tilsvarende margen. Mens de to første heats var blevet kørt mod uret, blev de efterfølgende afviklet med uret, og det hjalp – sammen med øget erfaring på arealet – på Lars Stugemo/Kalle Lexes konkurrencedygtighed. I tredje heat var deres minus således blev reduceret til tre sekunder, mens det i fjerde og sidste ordinære heat var på 1,5 sekunder.

Finalen mellem de to endte endnu tættere. Ib Kragh/Ditte Kammersgaard var endnu ikke helt klar, da stopuret for deres vedkommende begyndte at tælle, og de satte således værdifulde tiendedele til, inden de for alvor kom afsted. Men da finalen var overstået, havde de klaret finalens fem omgange 1,4 sekunder bedre end Lars Stugemo/Kalle Lexe, mens finalens tredjeplads gik til det svenske par Håkan Oddshammar/Pamela Oddshammar.

Gennem det mest af eftermiddagen havde det ellers været brødreparret fra Thorsø, Sebastian Aagaard/Jonas Aagaard, som havde bejlet til tredjepladsen generelt. I deres gule Renault Clio havde de hele lørdagen igennem været feltets klart bedste mandskab i en tohjulstrukket bil, men som dagen skred frem, blev de til sidst indhentet af ægteparret Oddshammar i deres firhjulstrukne Ford Fiesta R5.

Kongensbro Rally Grand Prix

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ditte Kammersgaard
  • Ib Kragh
  • Kongensbro
  • 13/04/19 - Kongensbro - Rally
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: