Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula 3

Frederik Vesti er klar til start

Formel 3 
11/04/19 

Så går det løs! I den kommende weekend stiller Frederik Vesti til start til årets første løb i Regional European Championship i Formel 3 for topteamet Prema Powerteam.
Og der bliver talt ned hver eneste dag! Forberedelserne er gjort igennem en masse testdage, som både lover godt, men som også giver anledning til enkelte forbehold. Sådan er det med helt nye biler, der er ret så uafprøvede, og hvor børnesygdomme er uundgåelige.
 


(Foto: Paolo Pellegrini)

”Vi håber bare, de bliver retfærdigt fordelt de eventuelle nedbrud, der kan komme i løbet af sæsonen. Jeg har været forskånet i de fleste tests, men har da oplevet et par dage, hvor bilen ikke havde fuld power. Omvendt når den er der, og alt fungerer, så er følelsen af at lave en hurtig omgang helt ubeskrivelig. Mit team gør mig tryg. Jeg er vild med at være hos de vanvittigt dygtige folk – og så er jeg vild med den her bil! Den er en stor udfordring, men det er præcist det, der gør, at jeg udvikler mig som kører. Bilen er tungere og har mindre downforce end den F3’er, jeg testede sidste år og kørte Macau i. Det stiller anderledes større krav til køreteknik, fordi downforcen ikke ”holder hånden over én”. Med en hurtig motor og en acceleration på 2.8 sekunder fra 0 – 100 km/t, er det her den fedeste oplevelse at få lov til”, konstaterer Frederik Vesti, som har grund til optimisme.


(Foto: Paolo Pellegrini)

Forårets test har vist en Vesti for fuld udblæsning og konstant blandt de hurtigste. Men løbene er noget andet. Her står ALT på spil. ”Det er klart, jeg er bevidst om, at det er lige NU, jeg skaber min fremtid og mulighed for at fortsætte op ad den stejle vej mod det ultimative mål - F1. Men den store økonomiske opbakning jeg har, har givet mig muligheden for en optimal forberedelse, som har gjort mig klar på en måde, der gør, at jeg går tændt, men også ”afslappet” til opgaven. Det handler jo altid om at finde det helt rette spændingsfelt. Kan man det, og har man det rette materiel, så top præsterer man”, slutter Vesti, hvis mål er at gå målrettet efter mesterskabet.

Vesti besøgte i sidste uge manden, der er kendt som driver coach for mange F1 kørere, for en sidste afpudsning, før det går løs i weekenden.


(Foto: Paolo Pellegrini)

Vesti Motorsport


Læs mere om:
  • Frederik Vesti
  •