Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Endurance Race

Comeback til Mika Hakkinen!

Endurance 
09/04/19 

Ja første april er ”langt væk” og dette er ikke en forsinket aprilsnar !!
Den dobbelte Formel 1 verdensmester (1998/99) og 20-foldige Grand Prix-vinder Mika Hakkinen er klar til et comeback i international motorsport! Mika Hakkinen forbliver ”mærketro” og starter i 10-timers løbet på Suzuka i en McLaren 720S GT3. Hakkinens medkørere bliver de to japanere Hiroaki Ishiura og Katsuaki Kuboto. Løbet køres i august d. 23-25.
 

Mika Hakkinens to medkørere har ikke helt samme flotte CV som den dobbelte verdensmester, men er ikke helt ”uerfarne” i motorsport. Hiroaki Ishiura har vundet det japanske Super Formula mesterskab to gange. Super Formula svarer nogenlunde til F2, desuden kører han det japanske Super GT-mesterskab i Lexus for Cerumo team´et. Katsuaki Kubota kører både japansk F3 og historisk race.

Mika Hakkinen fortsatte efter sit stop i Formel 1 i 2001 i den tyske DTM-serie. Der har været spekulationer/ rygter om et muligt comebak til ”The Flying Finn”, som selv har nævnt muligheden og flere gange har deltaget i opvisninger på Goodwood i England.


(Foto: Rainer W. Schlegelmilch)

Mika Hakkinen er MEGET populær i Japan: ” Jeg besøgte Suzuka banen for første gang i mere end 16 år i marts måned 2017 og det var et fantastisk møde med de entutiastiske japanske fans! Sidste år kørte jeg en McLaren MP4/13 på min favorit ”Scalextric”-bane… jeg elsker ”8-tals lay-out´et”!

Sidst Mika Hakkinen optrådte i et internationalt løb var i et Intercontinental Le Mans Cup løb på Zhuhai-banen i Kina i november 2011. Bilen var dengang en Mercedes SLS GT3.

”Jeg har valgt Suzuka til comeback dels på grund af de japanske fans og fordi det var her jeg vandt mit første Formel 1 verdensmesterskab”, slutter Mika Hakkinen.

Tør vi mon håbe på, at Mika gør to andre F1-verdensmestre: Fernando Alonso og Jensen Button følgeskab og stiller op i Le Mans ??

Them

Læs mere om:
  • Mika Häkkinen
  •