Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
08/04/19 

Danskere var på podiet over alt i verden - og husk at følge dem igen denne weekend.

Det blev til flere danske podiepladser på den tidligere Grand Prix-bane Sepang International Circuit i Malaysia den forgangne weekend.
 

Siden sidst
 

Podiepladser i Malaysia
Det blev til flere danske podiepladser på den tidligere Grand Prix-bane Sepang International Circuit i Malaysia den forgangne weekend.

I første afdeling af Blancpain GT Asia kørte Christina Nielsen og hendes makker Darryl O’Young sig ind på tredjepladsen i søndagens løb, og sammen med en ottendeplads lørdag indtager hun en samlet femteplads. Også Frederik Schandorff fik en god start på sæsonen og ottendepladsen søndag giver Frederik og hans makker Alex Au en samlet placering som nummer ni.

Unge Malthe Jakobsen fik en dramatisk start på F4 South-East Asian Championship (SEA F4). Thyboen hentede to podiepladser og en tiendeplads i de tre første heats, men sluttede desværre weekenden med et stort uheld i sidste løb. Heldigvis var Malthe uskadt.


Christina Nielsen/Darryl O'Young under BlancPain GT World Challenge Asia på Sepang 2019
(Foto: BlancPain GT World Challenge Asia)

Nicklas Nielsen sæsondebuterer
Nicklas Nielsen fik sin debut som Ferrari-fabrikskører i første afdeling af det italienske GT-mesterskab. I løbet udgik Nicklas’ teamkammerat Simon Mann dog efter blot tre omgange med teknisk problem.

Magnussen på podiet i Italien
Nej, det drejer sig ikke om Kevin Magnussen, men derimod hans blot 13-årige fætter Mickey Magnussen, der søndag fik sin unge karrieres hidtil bedste resultat. Det skete da han kørte i mål på tredjepladsen i finalen for OK Junior i forårsklassikeren Trofeo Andrea Margutti.
I det hele taget var juniorklassen præget af danske kørere, idet også Marcus Skjellerup og Mathias Bjerre kom i mål i top-5, og totalt havde 11 danskere kvalificeret sig til finalen.
I OK blev regerende DSK-mester Daniel Träger bedste dansker med P8, i Mini blev August Therbo ligeledes nr. 8, mens Valdemar Risom blev nr. 22 i KZ2.

Blandet fornøjelse for Dennis Lind
Dennis Lind og medkører Brett Meredith måtte udgå af første løb i Lamborghini Super Trofeo North America på Barber Motorsports Park, mens det i andet løb blev til en samlet femteplads og en andenplads i ProAm-mesterskabet.

Podcast: Podcast: DM-vinder håber på ny racerkarriere - og sådan kommer du i gang med e-sport
Det ternede flag handler denne gang om den digitale form for motorsport, e-sport. Vi taler med en DM-vinder og hører, hvordan man kommer i gang.
Lyt med her.

 

Det sker

Formel 1 runder de 1000
Tiden er allerede kommet for årets tredje Formel 1 Grand Prix, der foregår i Shanghai, Kina. Det er et historisk motorsportsøjeblik, idet løbet er nr. 1000 siden VM blev indstiftet af FIA i 1950.
Der vil i sagens natur blive afholdt en mængde festivitas i den anledning; følg med på www.formula1.com.

Det er særdeles glædeligt at dansk bilsport har en fornem repræsentant ved begivenheden i form af Kevin Magnussen, der atter er til start for Haas F1.
Det er Kevins Grand Prix nr. 85, og han har siden debuten i 2014 scoret 145 points.
Følg begivenhederne direkte, se hvor og hvornår på www.viasat.dk/tv-guide

Den kommende weekend betyder også start på en række europæisk baserede mesterskaber, og mange danskere skal i aktion.

Sæsonstart i ELMS
Paul Ricard-banen i Sydfrankrig lægger asfalt til første afdeling af European Le Mans Series (ELMS), og syv danskere er til start. I klassen LMP2 er Anders Fjordbach/Dennis Andersen til start for danske High Class Racing. Holdet er inden sæsonen skiftet til Oreca-mærket.
I LMP3 starter Mikkel Jensen, Christian Olsen og Martin Vedel Mortensen (debutant), og i GT debuterer både Nicklas Nielsen og Michelle Gatting for to Ferrari-hold.
I forbindelse med løbet køres også første afdeling af Le Mans Cup for LMP3 og GT. Her deltager Mikkel Mac i GT3, mens Christian Olsen, Tom Olsen og Michael Markussen deltager i LMP3.
Begivenhederne livestreames på www.europeanlemansseries.com

Frederik Vesti i aktion
Ligeledes på Paul Ricard tager FIA Formula Regional European Championship F3 hul på sæsonen. Her er DASU og Team Danmark støttede Frederik Vesti blandt favoritterne i det sejrsvante PREMA Powerteam.
Læs mere på www.f3regional.com; Følg Frederik på Facebook.

Endurance på Monza
På den ikoniske højhastighedsbane Monza afvikles åbningsløbet i Blancpain GT Endurance Cup. 49 teams er til start i 10 forskellige bilmærker, og blandt de startende er to danske fabrikskørere.
Nicki Thiim starter for Aston Martin-teamet R-Motorsport hvor han deler bil med Jake Dennis og Marvin Kirchhofer.Dennis Lind er til start for FFF Racings Lamborghini Huracan GT3. Dennis er holdkammerat med Andrea Calderelli og Marco Mapelli.
Løbet, der varer 3 timer, kan følges på www.blancpain-gt-series.com

Åbningsløb i DKM
Deutsche Kart Meisterschaft (DKM) tiltrækker traditionelt mange danskere, og 2019 er ingen undtagelse. Åbningsløbet, der køres på South Garda-banen i Italien den kommende weekend, har 20 danske deltagere i klasserne OK Junior, OK og KZ2.
Følg med på www.kart-dm.de