Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Blancpain GT Series Asia

Christina Nielsen skyder endnu et mesterskab i gang i Asien

Blancpain GT
Series Asia 

05/04/19 

Den dobbelte IMSA-mester Christina Nielsen tager i weekenden hul på endnu et mesterskab, når hun sammen med Craft-Bamboo Racing og Mercedes-AMG debuterer i Blancpain GT World Challenge Asia
 

2019 har udviklet sig til et travlt år for Christina Nielsen, som efter en række succesfulde sæsoner med fokus på det amerikanske sportsvognsmesterskab og 24-timers Le Mans nu har valgt at udfordre nogle af de absolut hårdeste GT3-serier i verden. Efter at have kørt de to første afdelinger af International GT Challenge, stiller den 27-årige dansker nu også op i Blancpain GT World Challenge Asia.


(Foto: Christina Nielsen Racing)

– Jeg får rejst en del rundt i verden denne sæson, hvilket kun er spændende og ikke mindst udfordrende. Efter nogle år i USA, hvor jeg med tiden har lært de amerikanske baner rigtig godt at kende, er det noget helt nyt at skulle ud på racerbaner, hvor jeg aldrig har været. Derfor er jeg rigtig glad for, at jeg allerede har haft mulighed for at teste på Sepang, hvor første afdeling af Blancpain-mesterskabet finder sted, lyder det fra Christina Nielsen.

Nielsen stiller op for det Hong Kong-baserede Craft-Bamboo Racing, der ligesom danskerens andet team, Strakka Racing, er et officielt Mercedes-AMG Performance-team med fuld støtte fra det tyske mærke. Sammen med den 38-årige canadiskfødte Darryl O'Young – en erfaren GT-kører og tidligere GT Asia-mester, som tager hul på sin tredje sæson i Blancpain-serien – sigter Christina Nielsen efter et topresultat i mesterskabet.

Hård konkurrence fra alle de store mærker

– Det er fjerde gang siden januar, at jeg stiller op til et løb med et nyt team, men denne gang er bilen til gengæld ikke ny for mig. Jeg har nu kørt to store løb med Mercedes-AMG, og jeg føler mig ret komfortabel med bilen. Samtidig er jeg igen havnet i et utroligt professionelt team, som har taget godt imod mig, og det bliver fedt at dele bilen med Darryl, som har rigtig meget erfaring i Asien, og som jeg uden tvivl vil kunne læne mig op ad, forklarer Christina Nielsen.


(Foto: Christina Nielsen Racing)

Blancpain World Challenge Asia hører til blandt de højst profilerede GT3-serier i verden og byder på hård konkurrence fra fabrikssupporterede sportsvogne med mærker som Mercedes-AMG, Ferrari, McLaren, Porsche og Lamborghini. Hele 30 veloplagte GT3- og GT4-biler stiller op til weekendens afdeling, som afvikles i form af to 60-minuttersløb – ét lørdag og ét søndag.

Den godt 5,5 kilometer lange Sepang-bane var i øvrigt også hjemsted for det Malaysiske Formel 1 Grand Prix.

TIDSPLAN – BLANCPAIN GT WC ASIA – SEPANG

Fredag 5. april
Kl. 12.15 (06.15) – Træning #1 (45 min)
Kl. 15.45 (09.45) – Træning #2 (45 min)

Lørdag 6. april
Kl. 08.15 (02.15) – Træning #3 (30 min)
Kl. 12.23 (06.23) – Kvalifikation #1 (15 min)
Kl. 12.45 (06.45) – Kvalifikation #2 (15 min)
Kl. 16.15 (10.15) – RACE #1 (60 min)

Søndag 7. april
Kl. 10.50 (04.50) – RACE #2 (60 min)

Livetiming: https://www.gt-world-challenge-asia.com/live#live-timing
Livestreaming: https://www.gt-world-challenge-asia.com/live

Christina Nielsen Racing


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Sepang
  • 07/04/19 - Sepang - Blancpain GT Series Asia
  •      ASETEK SIMSPORTS