Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Heldig sejr til Hamilton

Formel 1 
31/03/19 

God underholdning fra Bahrain
Charles Leclerc skulle have vundet løbet i Bahrain. Det skulle have været den unge monegaskers første triumf. I stedet blev det til en lidt fesen 3. plads, mens Mercedes igen hev en 1 - 2 sejr hjem, dennegang med Hamilton forrest. Det var batteriets skyld. Det ladede ikke og Leclerc manglede en hel del af sine hestekræfter.
 

Det var Renaults fortjeneste at det ikke gik værre endnu for stakkels Charles Leclerc. Med få omgange tilbage mistede begge de gul-sorte biler motorkraft for enden af langsiden. Mens Hülkenberg fik trukket godt væk, holdt Riccardo lidt for tæt på banen og udgangen af første sving, så der blev sendt en SC på banen. Og med kun to omgange tilbage var løbet de facto slut. Leclerc kunne dermed holde fast i den sidste podieplacering, der ellers ville være kommet under pres fra Verstappen.


(Foto: Daimler AG / Wolfgang Wilhelm)

Denne gang var det Hamilton, der var den forreste af Mercedes kørerne. Men det var ikke fordi han kom helt sovende til den position. Helt fra start lagde Bottas pres på sin holdkammerat. Så meget at han kom foran. Vettel fik også en bedre start end Leclerc, så mens tyskeren tog føringen af løbet fik Bottas faktisk smidt sig ind på 2. pladsen. Leclerc kom lidt under pres fra Hamilton, men begyndte så at skyde tilbage og kom forbi Bottas og senere Vettel.

Mercedes lykkedes med deres pitstrategi, der bragte Hamilton foran Vettel. Vettel prøvede at bide igen, men mistede bilen og spandt rundt. Han kom i gang igen, men kort efter i et dramatisk øjeblik faldt hans frontvinge af og Ferrari raceren bumlede henover. Tyskeren endte på 5. pladsen, bag Verstappen.


(Foto: Daimler AG / Steve Etherington)

Resultatet lyder som en kedelig gentagelse af det værste fra de sidste par år, men hvad man ikke kan se på en resultatliste er, at der er forskel. Der var kamp om pladserne på de tidlige omgange, og resultatet var ikke et uundgåeligt faktum. Leclerc ville sikkert have fået problemer. Men ellers kunne sejren såmænd have gået til enten Bottas eller Vettel. Og det er egentlig længe siden, at man har siddet med netop den fornemmelse. Vettel og Hamilton havde en anden god duel, end den der endte med snurretur for Vettel. Hjul mod hjul kørte de igennem svingene og F1 lignede noget som var rigtigt igen.

Lando Norris var best-of-the-rest efter en fornem indsats i sit andet F1 løb. Han blev hjulpet af af Hülkenbergs sene exit, men han forsvarede sig bravt mod rutinerede Kimi Raikkonen, der igen kom i pointene for Alfa Romeo. At holde Raikkonen bag sig, er ikke nødvendigvis let, men en understregning af Norris' gode løb.

Pierre Gasly endte på en 8. plads og efter to sløje kvalifikationer og et sløjt løb i Australien, fik han endelig lidt medvind på sin nye arbejdsplads. Hans gamle team, Toro Rosso endte på en 9. plads, ved Albon, endnu en debutant der fik sine første point. Sidste point gik til Sergio Perez i Racing Point.

Med danske øjne blev løbet aldrig rigtig til noget. Magnussen fik ikke omsat sin fine startplacering til noget som helst, og han sejlede ned gennem feltet, gik i pit, forsøgte med en et-stopper, men endte alligevel med to stop og blev kun nr. 13 fordi de to Renault racere udgik.

Grosjean i den anden Haas måtte udgå - igen. Denne gang med defekter efter uheld i starten, hvor han uforvarende blev ramt. Senere kom Verstappen og Sainz lidt tæt på hinanden. Dommerne kiggede på situationen, og mente ikke at der skulle ske mere ved det. Fra den vinkel situationen blev vist, virkede der heller til at være ret meget at brokke sig over. De kørte hårdt, men så heller ikke mere end det.

Bahrain 2019 var et underholdende løb, og ikke underholdende fordi tingene gik galt. Nej, underholdende fordi løbet udviklede sig naturligt, fordi bilerne var i kamp med hinanden. Hvis resten af sæsonen bliver sådan, bliver det til nogle gode eftermiddage i selskab med tv'et.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Sakhir
  • 31/03/19 - Sakhir - Formel 1 - FIA F1
  •      ASETEK SIMSPORTS