Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Mikkel Jensen skyder genvej til Le Mans med italiensk LMP3-team

ELMS 
18/03/19 

Den danske BMW-fabrikskører Mikkel Jensen har sideløbende med sin deltagelse i Intercontinental GT Challenge indgået aftale med italienske Eurointernational om en fuld sæson i European Le Mans Series og deltagelse i Road to Le Mans.
 

Den danske BMW-fabrikskører Mikkel Jensen tilføjer nu endnu et mesterskab til kalenderen. Sideløbende med sit 2019-engagement i Intercontinental GT Challenge for BMW Motorsport, stiller den 24-årige racerkører også op i European Le Mans Series og Road to Le Mans for det italienske LMP3-team Eurointernational.


(Foto: David Lord Photography)

– Det er en fantastisk nyhed! Og enormt heldigt, at det kan lade sig gøre at deltage i to fulde mesterskaber i samme sæson. Det bliver mit tredje år i European Le Mans Series, som er en benhård serie med megen opmærksomhed. Jeg kender Eurointernational fra min deltagelse i Road to Le Mans sidste år, og jeg er glad for at have fået tilbuddet om at tilslutte mig holdet i en fuld sæson, lyder det fra Mikkel Jensen.

Fra formelmester til fabrikskører
Danskeren har præsteret en kometkarriere, siden han i 2014 vandt det tyske Formel ADAC. De følgende to sæsoner kæmpede Mikkel Jensen i det europæiske Formel 3-mesterskab, før han blev udpeget som juniorkører af BMW Motorsport og skiftede til GT-racing for det tyske mærke. Forud for 2019-sæsonen blev danskerens gode resultater belønnet med en ansættelse som fabrikskører.

Sideløbende har Mikkel Jensen deltaget i European Le Mans Series i LMP3-klassen, hvor han allerede i debutåret sikrede en sejr på Spa-Francorchamps, mens han sidste år tog en løbssejr i Road to Le Mans – et prestigefuldt event, som foregår i forbindelse med 24-timersløbet og foran 250.000 tilskuere på den berømte franske racerbane.

Teamejer: Mikkel er blandt de hurtigste LMP3-kørere
Eurointernational har en glorværdig historie indenfor flere forskellige grene af både formel- og sportsvognsracing i både Europa, Asien og USA. Det italienske team har de senere år rettet fokus mod European Le Mans Series og det franske 24-timersløb.

– Eurointernational har 30-års jubilæum i 2019, hvilket giver os en fantastisk anledning til at kæmpe for titlen i European Le Mans Series. Mikkel vandt det allerførste løb, han kørte for os i Road to Le Mans i 2018, og vi er glade for at have ham med i vores lineup i både European Le Mans Series og Road to Le Mans. Jeg mener, at Mikkel er blandt de absolut hurtigste LMP3-kørere i serien, især efter vores seneste to dages test på Monza, hvor hans performance og talent står endnu tydeligere, lyder det fra teamejer hos Eurointernational, Antonio Ferrari.


(Foto: David Lord Photography)

Mikkel Jensen skal dele Eurointernationals Ligier JS P3 med tyske Jens Petersen, som markerede sig i 2018-udgaven af Michelin Le Mans Cup, hvor han tog mesterskabstitlen.

European Le Mans Series afvikles I 2019 over seks firetimersløb på Paul Ricard, Monza, Circuit Barcelona-Catalunya, Silverstone, Spa-Francorchamps og Portimao. Road to Le Mans afvikles over to løb som opvarmning til selve 24-timersløbet den 13.-15. juni.

European Le Mans Series 2019
12.-14. april – Paul Ricard, Frankrig
10.-12. maj – Monza, Italien
21.-23. juli – Circuit de Barcelona-Catalunya, Spanien
29.-31. august – Silverstone, England
20.-22. september – Spa-Francorchamps, Belgien
25.-27. oktober – Portimao, Portugal

Opdateringer og resultater: europeanlemansseries.com/en/
Livestreaming (Youtube): goo.gl/uW6ca4

Mikkel Jensen Racing


Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  •