Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen sluttede på en ottendeplads i 12 Hours of Sebring

SportsCar
Championship 

17/03/19 

Trods pragtpræstation i massivt regnvejr måtte Christina Nielsen, Katherine Legge og Bia Figueiredo nøjes med en ottendeplads i 12-timersløbet på Sebring International Raceway.
 

Christina Nielsen har tre gange sikret sig et trofæ 12 Hours of Sebring, men i år lykkedes det ikke danskeren at komme på podiet i den amerikanske klassiker. Sammen med britiske Katherine Legge og brasilianske Bia Figueiredo sluttede Nielsen på en ottendeplads i GTD-klassen efter et benhårdt ræs på den tidligere militærlufthavn midt i Florida.

– Vi kørte et godt og stabilt løb med stærke omgangstider, gode strategier og fantastisk arbejde i pitlane. På en bane som Sebring er det bare ikke altid nok, lyder det fra Christina Nielsen.


(Foto: Christina Nielsen Racing)

Det var danskeren som kvalificerede Meyer Shank Racings Acura NSX GT3 Evo på en sjetteplads i det benhårde GTD-felt, og derfor var det også Nielsen, som fik til opgave at starte løbet lørdag formiddag. Et løb, som blev startet bag en safetycar grundet voldsomt regnvejr og massive mængder vand på banen – og et løb, hvor Nielsen fra start viste fænomenal fart, overhalede to konkurrenter og afleverede bilen på en tredjeplads efter et stærkt dobbeltstint.

Christina Nielsen: Vi var med i kampen
– Jeg var begejstret over min fart, for at sige det ligeud. Men naturligvis også enormt tilfreds, for betingelserne var svære, og Sebring bliver ikke mindre udfordrende, når det vælter ned med regn. Det lykkedes os generelt at holde os udenfor problemer hele løbet igennem, og da banen tørrede op, kunne vi kæmpe med om det topresultat, vi var kommet efter, lyder det fra Christina Nielsen.

Det lykkedes flere gange for Nielsen, Legge og Figueiredo at kæmpe sig frem til en føring i løbet, men kampen i GTD-feltet – som er fyldt med fabriksstøttede GT3-biler fra topmærker som Ferrari, Porsche, Mercedes-AMG, Lamborghini og BMW – er som altid benhård, og mod løbets slutning var otte ud af i alt 13 biler på omgangshøjde med få sekunders gap.


(Foto: Christina Nielsen Racing)

Et fantastisk team
– Vi fortjente et bedre resultat, for vi ankom velforberedte, og crewet har virkelig gjort et kæmpe stykke arbejde. Jeg ville ønske, at vi kunne give et bedre resultat tilbage til teamet, men sådan er Sebring. Man ved aldrig, hvad der sker, uanset hvor stærkt, du møder op. Men vi kommer tilbage endnu stærkere. Vi har et fantastisk team med den rigtige ånd, og jeg kan ikke vente med at komme tilbage og kæmpe videre med det her hold, siger Christina Nielsen.

Næste opgave for Christina Nielsen med Shank Meyer Racing bliver sekstimersløbet på Watkins Glen i staten New York til juni.

CHRISTINA NIELSEN RACING


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Sebring
  • 16/03/19 - Sebring - SportsCar Championship
  •