Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Baglygte kostede Michael Christensen mulig sejr på Sebring

FIA WEC 
16/03/19 

World Endurance ChampionshipMed pole position og føring i den første time så det rigtig godt ud for Michael Christensen og hans franske holdkammerat Kevin Estre, da de stillede til start i LMGTE Pro klassen for Porsche i sjette afdeling af det officielle verdensmesterskab for sportsvogne, der blev afviklet på Sebring i Florida, USA.
 

Men det otte timer lange løb udviklede sig desværre i en uheldig retning og det VM førende makkerpar måtte tage til takke med en femteplads, da løbet blev flaget af lørdag morgen dansk tid.


(Foto: Porsche Media)

Kevin Estre startede løbet i deres Porsche 911 RSR på den udfordrende bane og han omsatte den pole position Michael Christensen havde kørt i hus til føring i løbets første time. Efter første pitstop kom Michael på banen i tredje position i den tætte GTLME Pro klasse. Her var han omgivet af konkurrenterne fra Ford, BMW, Ferrari og Aston Martin og det blev en time med meget tæt ræs. Men ved andet pitstop skulle en defekt baglygte skiftes. Det kostede tid i pitten og bilen faldt ned på syvendepladsen. Derfra blev det en hård kamp for at komme tilbage mod fronten. Lidt over halvvejs inde i løbet fik Kevin Estre ramt Aston Martinen med den danske kørerbesætning Sørensen og Thiim, hvilket gav en stop-go straf, der kostede yderligere tid. Et regnvejr i nattemørket i løbets sidste halve time ændrede positionen helt i toppen, hvor Christensen og Estre’s holdkammerater Bruni og Lietz tog føringen i deres Porsche og vandt løbet, der blev sluttet bag safetycar. Christensen og Estre sluttede på femtepladsen. Jan Magnussen endte på 8. pladsen i hans Corvette og Nicki Thiim og Marco Sørensen sluttede på 10. pladsen i deres Aston Martin.

Med femtepladsen fastholdt Christensen og Estre deres føring i VM, hvor de nu har 125 point. På andenpladsen med 100 point følger holdkammeraterne Bruni og Lietz og på tredjepladsen er Ferrari kørerne Pier Guidi og Calado med 80,5 point. Ford kørerne Pla og Mücke der inden løbet lå på andenpladsen, havde problemer med bilen på Sebring og er nu 57 point efter på fjerdepladsen. Der resterer to afdeling af verdensmesterskabet, 6 timers løb på Spa og 24 timers løbet på Le Mans.

”Jeg er rigtig skuffet over femtepladsen” sagde Michael Christensen efterfølgende. ”Vi havde en bil, der kunne have vundet i dag, men det gik ikke vores vej. Vi var nødsaget til at skifte den defekte baglygte og det kostede os positioner. Selvom vi nok var de hurtigste over en omgang, så havde konkurrenterne højere topfart og vi kunne ikke komme forbi uden at skulle tage rigtig store chancer. Så vi sad fast og det var virkelig svært at vinde positioner. Det resulterede desværre også i en påkørsel, der gav en stop-go og derfra var det bare, at få kørt så mange point hjem som muligt”.

Næste afdeling i FIA WEC er på Spa den 4. Maj.

Michael K. Christensen

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Sebring
  • 15/03/19 - Sebring - FIA WEC - FIA VM
  •