Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Michael Christensen genoptager jagten på det VM han blev ”snydt” for i 2015

FIA WEC 
14/03/19 

World Endurance ChampionshipPorsche fabrikskører Michael Christensen er tilbage i VM for sportsvogne, der efter vinterpausen genoptager sæsonen på Sebring i Florida. Verdensmesterskabet for sportsvogne, FIA WEC, er i gang med en såkaldt ”Super Season”, da det internationale motorsportsforbund FIA ønsker, at VM fremadrettet skal have sæsonafslutning på Le Mans. Derfor sluttede sæsonen ikke efter sidste løb i 2018, men først efter dette års 24 timers løb på Le Mans, hvilket betyder, at det klassiske løb indgår to gange i denne Super Season.
 

Fredag køres sjette afdeling af VM på den udfordrende amerikanske bane Sebring, hvor Michael Christensen i 2014 vandt 12 timers løb i sin debut for Porsche. Forud for løbet, der i WEC-regi afvikles fredag over 1.000 miles eller maksimalt 8 timer, fører Michael Christensen og hans franske makker Kevin Estre i deres Porsche med startnummer 92 verdensmesterskabet i LMGTE Pro-klassen med hele 43 point ned til Ford-kørerne Olivier Pla og Stefan Mûcke, startnummer 66, og Porsche-kørerne Gianmaria Bruni og Richard Lietz, startnummer 91, der deler andenpladsen. Med fem podieplaceringer, heriblandt sejr på Le Mans og på Fuji, har Michael Christensen og Kevin Estre bragt sig selv i en favorabel placering, forud for de sidste tre afdelinger, der består af løbet på Sebring, 6 timers løb på Spa og 24 timers løbet på Le Mans. Førstepladsen på Sebring giver 32 point, andenpladsen 23 point, tredjepladsen 19 point, herefter 15-13-10-8-5-3-2 point.


(Foto: Jiri Krenek)

For Michael Christensen er jagten på VM af særlig betydning. I 2015 delte han Porsche med Richard Lietz, men Porsche havde brug for hjælp til deres kører i det amerikanske mesterskab IMSA, og derfor missede Michael en enkelt afdeling, da han kørte for Porsche i USA sammen med Patrick Pilet. Og da sæsonen var omme var Richard Lietz verdensmester, ligesom Patrick Pilet havde vundet IMSA mesterskabet. Men Michael Christensen stod uden mesterskab som bevis for hans stærke sæson.

Ved WEC løbet på Sebring er yderligere tre danskere til start i LMGTE Pro klassen, der tæller i alt 11 biler af det 35 biler store felt. Jan Magnussen stiller til start i Corvette med startnummer 64 sammen med sin spanske makker Antonio Garcia og Mike Rockenfeller. I Aston Martin med startnummer 95 kører Marco Sørensen og Nicki Thiim, der til løbet får selskab af Darren Turner. I LMP2 klassen stiller David Heinemeier Hansson til start for Jackie Chan Racing i Oreca med startnummer 37.


(Foto: Jiri Krenek)

”Vi står rigtig stærkt i VM, så vi skal tænke os rigtig godt om på Sebring” fortæller Michael Christensen forud for Sebring. ”For os går VM selvfølgelig forud for en sejr på Sebring. Det er en utrolig hård og udfordrende bane, så vi skal passe på os selv, men når det er sagt, så skal man også passe på med at være for forsigtig på Sebring. Her er der meget lidt plads og med tæt ræs i flere forskellige klasser, så er der altid masser af action og er man for forsigtig, risikerer man hurtigt at blive rodet ind i ulykker. Men jeg har altid følt mig godt tilpas på Sebring og fik da også både pole position og løbssejr første gang, jeg kørte her for Porsche og vi kommer rigtig godt forberedt og med et stærkt team”.

WEC løbet fra Sebring kan følges live fredag den 15. marts på Eurosport 1 fra kl. 20.45 og på TV2 Sport fra kl. 22.05.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Sebring
  • 15/03/19 - Sebring - FIA WEC - FIA VM
  •