Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk motorsport

Classic Day 2019 - En særlig dag for klassiske biler

Historisk 
12/03/19 

Den 14. april afholder Dansk Automobil Sports Union (DASU) en særlig dag for klassiker-folket – de mennesker, som har interesse for klassiske biler og måske ligefrem ejer en klassisk bil selv.
Her kan du og din klassiske bil prøve kræfter med pålidelighedsløb – en afslappet form for motorsport, hvor alle kan være med. Kort fortalt handler det om at kunne holde en bestemt gennemsnitsfart, som aldrig overstiger 50 km/t., og deltagerne ledes på vej af en letforståelig rutebog. Ruten går ofte ad nogle af Danmarks kønneste veje, så deltagerne også får en oplevelse med hjem.
 

”Vi ved, at mange indehavere af klassiske biler gerne vil bruge bilen til lidt mere, end blot at køre en lille tur en gang imellem. I pålidelighedsløb får man både luftet bilen og oplever hyggeligt samvær med ligesindede, og man ser de kønneste steder i Danmark. Dertil krydret med lidt konkurrence, som man kan vælge at gå meget op i eller blot at være med”, fortæller Ulrik Hejl fra Dansk Automobil Sports Union, som selv kører pålidelighedsløb.

I samarbejde med FDM afholder Dansk Automobil Sports Union hvert år et mesterskab i pålidelighedsløb, hvor mestrene kåres ud fra resultaterne i 4 ud af 6 løb. Faktisk er der tale om hele 3 mesterskaber, idet deltagerne deles op i forskellige klasser alt efter mandskabets erfaring. De 6 løb er fordelt over hele landet og foregår typisk på mindre, men gode og jævne veje, hvor man ikke skal være nervøs for, at bilen tager skade.


Hent folder om Classic Day 2019
Den 14. april står en række af DASU’s medlemsklubber landet over klar til at sende deltagerne ud på en lille, nem rute efter en kort instruktion. Skulle klassikeren ikke lige være kommet ud af garagen endnu, kan man selvfølgelig køre i sin normale personbil. Se startstederne nedenfor. Du kan også læse mere og finde flere oplysninger på www.dasuclassic.dk, under fanebladet ”Classic Day”.

Deltagelse i arrangementerne vil koste et lille startgebyr på 50 kr. pr. mand (=100 kr. pr. bil), som inkluderer prøvemedlemsskab i 3 måneder af en motorklub, nyeste nummer af FDM´s blad ”Motor Classic”, deltagelse i prøveløbet og ikke mindst gratis adgang til den fine bilsamling, Strøjersamlingen på Fyn, den 9. juli 2019, hvor aftenen vil stå helt i motorsportens tegn med præsentation af klassiske biler, som deltager i turneringen, men også rallybiler og gocarts vil være til stede.

Følg også med på facebook-siden FDM DASU Classic, som løbende opdateres.

Her køres der løb på Classic Day den 14. april 2019

Nordjylland:   Shell Motel & Cafeteria
Mødetid kl. 10.00 Hobrovej 12
9530 Støvring
Nordvestjylland: Nordvestjysk Autogalleri
Mødetid kl. 12.00 Industrivej 10
7600 Struer
Midtjylland og Århus: Hvilsager Forsamlingshus
Mødetid kl. 10.00 Pollen 2, Hvilsager
8544 Mørke
Østjylland og Trekantområdet: TH Classics
Mødetid kl. 10.00 Sandøvej 7 B
8700 Horsens
Vestjylland: Søren Knudsen A/S
Mødetid kl. 10.00 Mådevej 32
6700 Esbjerg
Sønderjylland: Toftlundhallen
Mødetid kl. 10.00 Stadionvej 5
6520 Toftlund
Fyn: Polymeren
Mødetid kl. 10.00 Stationsvej 69
5792 Årslev
Midtsjælland: Sports Motor Klubben Gladsaxe
Mødetid kl. 10.00 Skovvej 4 B
4330 Hvalsø
Sydsjælland: SAK's Klubhus
Mødetid kl. 10.00 Mosegårdsvej 20 b, Barmosen
4730 Vordingborg
Nordsjælland: Stelvio Automobili
Mødetid kl. 10.00 Måløv Værkstedsby 93
2760 Måløv
Køge: Køge Automobil klub´s klubhus
Mødetid kl. 10.00: Tangmosevej 5
4600 Køge
 
 
 
Undgå billetkøen - Køb dine billetter her