Int. Formel klasser

Christian Rasmussens debut var næsten perfekt

Int. Formel racing
12/03/19

Sikke en weekend for Christian Rasmussen i Saint Petersburg, Florida. Det har været en ægte rutsjebanetur. Startende fra P9 i det første løb, sluttende P4. Startede P3 i andet løb, førte det i to omgange, og herefter var han P2 i resten af løbet, helt indtil sidste sving, hvor han blev fanget bag den førende, der missede nedbremsningen - sluttede P15!

Weekenden startede ellers rigtig fint. Selvom Christian ikke havde kørt på banen før, var han 4. hurtigst i den frie træning. I den første kvalifikation fandt Christian grænserne på banen. Bybaner straffer hårdt hvis man laver en kørerfejl, og Christian ramte muren med baghjulet på vej ud af et sving. De betød at han måtte tage til takke med P9 til første løb. Selvom det var irriterende så var både Christian og teamet sikre på at han nok skulle lave et godt resultat i løbet.

(Foto: Christian Rasmussen Racing)

Og det gjorde han. Han kørte sig fra P9 til en flot P4 og sikrede sig værdifulde point til mesterskabet. Team ejer Jay Howard var da også meget tilfreds med sin danske kører.
-“Vi havde naturligvis håbet på et bedre resultat i kvalifikationen, men sommetider er racing brutalt. Jeg kender dog Christian så godt, at jeg vidste han nok skulle levere i løbet. Han er en klog og modig kører, med en professionel tilgang, så han vidste hvordan han skulle køre løbet”, sagde Jay Howard.

I den anden kvalifikation gik det straks meget bedre for Christian. Han var begyndt at få momentum, og da det ternede flag sluttede kvalifikationen, stod der Christian Rasmussen ud for P3. Kun den erfarne Darren Keane og rookie Braden Eves var foran Christian.

I løbet gjorde Christian det klart for alle, at han har sat sigtekornet på mesterskabstitlen i USF2000. En perfekt udført start betød P2 da feltet kom ud af sving 1 - lige bagved Darren Keane. Og 4 sving senere lavede han et fantastisk træk ved at gå på ydersiden af Darren Keane, og så var Christian i front. Senere tog Keane føringen tilbage og resten af løbet pressede Christian ham i håb om at han ville begå en fejl.

Til sidst kunne Keane ikke modstå presset, og i sidste sving lavede han en nedbremsningsfejl og spandt rundt på banen. Desværre for Christian var han for tæt på Keane til at kunne undgå ham, og det endte med at Keanes fejl sendte begge kørere af banen.. En skuffelse, for Christian havde vist sublim kørsel gennem hele løbet. Det endte således med en P15 i andet løb. Han fik dog et ekstra point til mesterskabet for weekendens hurtigste omgang, og det betyder en øjeblikkelig 6. plads efter første weekend.

Christian er kommet sig over episoden og er allerede begyndt at kigge fremad mod næste løb.
-“Selvfølgelig er jeg ærgerlig over det samlede resultat, Jeg synes selv jeg fik vist alle at jeg er i stand til at vinde det her. Jeg har også bevist at hvis du har mig i bakspejlet, så vil du aldrig kunne slappe af”, smilede Christian.
-“Jeg er fuldstændig sikker på jeg nok skal slå tilbage i Indianapolis i Maj”, sagde han.
-“Når det er sagt så ser jeg meget frem til at komme tilbage her til Saint Petersburg. Den her bane er den bedste bane jeg har prøvet - den er bare rigtig sjov at køre på,” sluttede Christian.

Næste opgave for Christian er test forud for 3. og 4. afdeling af mesterskabet. Det finder sted på Indianapolis Grand Prix Circuit 9.-11. Maj. Indtil da står der skolearbejde på programmet for Christian. Der skal samles op på det han har tabt i en travl marts måned.