Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Trafik

Nissan LEAF og e-NV200 Evalia i Taxa-lære

Trafik 
07/03/19 

Fordomme eller sandhed?
Taxa-folket er bekymret for bl.a. rækkevidde, opladning og holdbarhed i forbindelse med brug af elbiler som taxa. Derfor køres der nu en test de næste tre måneder med to Nissan LEAF og en e-NV200 Evalia 7 personers elbiler for at se, hvordan de klarer sig i ægte taxa-tjeneste hos taxaselskabet 4x35 og DRIVR.
 

Bilerne er opbygget fuldstændig efter vognmændenes specifikationer og gældende lovkrav. De kører på de taxa-lincenser, som til dagligt sidder på de andre biler i deres flåde. Og elbilerne testes også netop nu, da forhold som kulde og vinterdæk generelt mindsker rækkevidden lidt. Så det bliver også taget med i betragtning.


(Foto: Nissan)

"Selvom det nu ser ud som om flere og flere danskere er ved at vænne sig til tanken om elbiler, er der stadig bekymringer blandt taxafolket. Det er noget, vi gerne vil se nærmere på. Taxakørsel i elbiler er stadig meget nyt. Derfor er det meget vigtigt med en test som denne", udtaler Steffen Nederby Høj, marketingchef hos Nissan Danmark Region Hovedstaden har allerede taget initiativ til flere gode tiltag for at gøre transporten i hovedstadsområdet mere grøn. F.eks. har de investeret i syv nye hurtigladere i hovedstaden fra E.ON, der er dedikeret til el-taxa’er. Og de arbejder ihærdigt på, at give el-taxabiler forskellige fordele. Bl.a. ved at kunne springe køen over i Københavns Lufthavn, få fortrinsret ved taxa-holdepladser m.v. Man har også inviteret en større gruppe vognmænd på studietur til Amsterdam, hvor det vrimler med eldrevne taxaer.

E.ON leverer strøm og Nissan leverer biler
"E.ON og Nissan er gået med i dette samarbejde, da vi er sikre på, at elbiler også har en fremtid som taxaer. Det kræver naturligvis noget tilvænning og nye vaner. Men vi kan se fra andre lande, at det sagtens kan lade sig gøre. Vi vil løbende være i dialog med vognmændene, og vi glæder os til denne udfordring, som kun kan komme byens borgere til gode", slutter Steffen Nederby Høj.

Såvel 4x35 samt DRIVR er med i den tre måneders test. E.ON giver adgang til deres lade-netværk og leverer billig strøm i forbindelse med testen, og Nissan i Danmark har udlånt to Nissan LEAF 40 kWh og en e-NV200 7 personers 40 kWh elbiler.

Nissan Nordic Danmark