Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 UK

Nicolai K. på spring til international karriere

Formel 3 UK 
08/03/19 

19-årige Nicolai Kjærgaard fra Hjerting ved Esbjerg er efter en forrygende formel 3-sæson i England klar til at tage et skridt op ad karrierestigen som racerkører. Nicolai K. Racing har netop underskrevet en ny kontrakt med det legendariske Carlin-team, så han i år skal køre mod nogle af Europas bedste racerkørere i EuroFormula Open.
 

”Det er fantastisk, at vi har fået det hele på plads, og jeg er glad for, at jeg kan fortsætte samarbejdet med Carlin, som jeg også kørte for sidste år i det engelske formel 3 Grand Prix. Jeg føler mig godt hjemme i teamet. Folkene her er yderst professionelle i deres tilgang til motorsport og råder blandt andet også over et Formel 2-team”, siger Nicolai K, der ved siden af karrieren som racerkører går i 3.G. på Rybners under Team Danmark-ordningen.


(Foto: British Formula 3)

Ny og hurtigere F3-racer
Han og Carlin-raceren sluttede sidste sæson på en flot og suveræn 2. plads i England. I år kommer de fleste løb til at foregå på det europæiske kontinent i form af 18 løb fordelt over 9 weekender på Paul Richard og Pau-banerne, der begge ligger i Frankrig, Hockenheim i Tyskland, Spa-banen i Belgien, Hungaroring i Ungarn, Red Bul Ring i Østrig, Silverstone i England, og Monza-banen i Italien.


(Foto: British Formula 3)

Den europæiske F3-racer er anderledes og hurtigere end den, der anvendes i de nationale F3-serier. Eftersom Nicolai K. sluttede forrige sæson med brud på begge hænder og fortsat arbejder med genoptræning, gik han glip af efterårets tests og har derfor kun siddet i sin nye racer i et træningsløb, på Paul Richard-banen. Der er dog tid til tests og træning frem til den 27. og 28. april, hvor de første løb i EuroFormula Open køres på Paul Richard-banen i Sydfrankrig.


(Foto: British Formula 3)

Nicolai K i Magnussens fodspor
”Jeg har ikke en masse forventninger til mig selv i denne sæson. For det første skal jeg lære bilen at kende, for det andet er 7 af de 9 baner helt ukendte for mig, og for det tredje er jeg oppe imod mere erfarne kørere. Et par er dog kørere fra den engelske serie, blandt andet vinderen Linus Lundquist og min teamkammerat Billy Monger. Og når flaget går, så kører jeg for at vinde. Altid!. Det skal man ikke være i tvivl om”, siger Nicolai K, der i forrige sæson vandt masser af podieplaceringer, heraf 5 sejre.


(Foto: British Formula 3)

Der er forud for sæsonen indgået sponsoraftaler med Formuepleje, Polar-Hjerting Laks, investeringsselskabet Fornax samt Det Faglige Hus og Sydbank, og han får endvidere støtte fra Motorsport Sønderjylland samt Esbjerg Ugeavis’ Fond. Desuden er Nicolai K. med i Team Danmarks program for eliteatleter, hvilket udløser økonomisk støtte fra Team Danmark og Dansk Metal, og endelig støtter DASU op om den unge kører og medvirker blandt andet til at udvikle ham fysisk og mentalt.

”Nicolai er for alvor trådt ind på den internationale scene, efter at han sidste år blev nummer 2 i det engelske Formel 3 Grandprix. Sidst det skete, var i 2011, hvor Kevin Magnussen ligeledes sluttede på 2. pladsen”, siger DASU’s sportschef Bo Baltzer Nielsen.

Nicolai K. Racing


Læs mere om:
  • Nicolai Kjærgaard
  •