Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Super GT Danmark

Christian Sørensen skifter gear, klasse og fokus

Super GT Danmark 
03/03/19 

Super GT DanmarkEfter et par godkendte år i DTC, vil Christian Sørensen (snart 24 år - årgang 1995) nu prøve kræfter med den serie, som han tror på får sit gennembrud i 2019, nemlig OK Mobil1 Super GT Danmark serien.
I 2018 havde Christian sammen med sin far Erik Sørensen, Varde, sit eget team i DTC - det gav hår på brystet, og meget lærdom, mange hårde men også mindeværdige stunder, både for Christian bag rattet, men også med alt som vedrører et racerteam.
 

Men til sæsonen 2019 forholder tingene sig anderledes, da Christian skal køre for Team Flexlease.nu – Strøjer Tegl, med rutinerede John Nielsen som teamchef.

Christian fortæller:
”I år skal jeg ’bare’ komme med min hjelm og kørerdragt - ’arrive and drive’, og jeg glæder mig til at komme i et team igen.

Jeg skal være team kollega med Kevin Rossel, og han kender GT bilen gennem deltagelsen i serien i de sidste år, det bliver fantastisk igen at kunne dele træning og løbsdata, og den vej igennem at udvikle både en selv, og sit team”.

I år er det kun V6 motoren som Super GT bilerne skal køre med, og det bliver også en positiv udfordring med banerne. Personligt har Christian en enkelt gang prøvet kræfter med en GT bil, men det ligger flere år tilbage, men Christian tror på, at han hurtigt kommer tæt på 100 % løbs pace.

2019 kalenderen
3 x Padborg Park
2 x Ring Djursland
1 x Jyllands Ringen
1 x Copenhagen Grand Prix

Christian Sørensen fortæller videre:
”Det bliver fedt at skulle køre på alle de integrerede racerbaner i Danmark, og valget til Super GT lå ligesom til højrebenet”.
”DTC feltet ser i 2019 udgaven ud til at blive mindre end i de forgangne sæsoner, holdt op mod Super GT, hvor der kommer 25 biler til start”.
”Bilen er ’ren race’: lav vægt, kraftig motor, baghjulstræk, sekventiel gearkasse, og et hjul i hvert hjørne - spændende at skulle omstille sig igen, men det er jeg ikke nervøs over, da John Nielsen nok skal finde både kvalifikations og race setuppet, og vi har også Kevins erfaring at trække på; det bliver en spændende tid”.

Selve medie-promoveringen omkring Super GT har også fået et niveau opad, bedre TV aftale, og med 25 startende og meget sultne kørere, så skriver løbs historierne næsten sig selv. Der skal gås til stålet, hvis man vil på skamlen, hver eneste gang !!!!

I Team Flexlease.nu – Strøjer Tegl er målet at vinde teammesterskabet, og for Christian personligt, er målet en Top 3 i den første sæson - Bum!!

Det bliver et spændende år for knægten fra Varde, der nu bor i Århus, som, sammen med farmand Erik, nu skal indgå i et super professionelt team setup, hvor knægten ’bare’ skal ’arrive and drive’ spændende at følge både teamets og Christians debut i Super GT serien.

Allan POST


Læs mere om:
  • Christian Sørensen
  •