Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Blancpain GT Series Asia

Frederik Schandorff i GT3 Blancpain serie

Blancpain GT
Series Asia 

27/02/19 

Endnu en brik i puslespillet for 2019 sæsonen er faldet på plads, nemlig at Frederik Schandorff skal køre GT3 i Blancpain GT Asia series 2019, i en Lamborghini GT3 ved Team VSR, der er hjemhørende i Italien, nærmere bestemt 90 km syd for Bologna. Teamet har tidligere haft kørere som Robert Kubica og senest Sergey Sirotkin igennem deres team. Aftalen har været undervejs noget tid, med forhandlinger med flere forskellige teams, dog var tilbuddet fra VSR svært at sige nej til.
 

”Jeg er super glad for det gode tilbud vi har fået fra VSR, om at køre for dem i GT3 Blancpain Asia serien og samtidig meget ydmyg over for opgaven, samt den tillid min sponsor PR Electronics har vist mig i dette forløb, som tager min karriere op på næste niveau”

”Jeg forventer at vi er stærkt kørende når sæsonen starter, med al den test vi kan nå inden da, i en helt ny Lamborghini GT3. Jeg har allerede været i Italien og teste bilen, som er sprit ny”.

Serien byder på løb i både Malaysia, Japan, Thailand, Vietnam, Korea og Kina og denne serie skal sammen med DTC i Danmark danne grundlagt for 2019 Sæsonen. Der arbejdes også på flere andre muligheder der endnu ikke er helt på plads.

2019 Blancpain GT Series Asia Kalender
6-7 April – Sepang, Malaysia
11-12 Maj – Buriram, Thailand
22-23 Juni – Suzuka, Japan
6-7 Juli – Fuji, Japan
3-4 August – Yeongam, Korea
TBC - September – Shanghai, China

Frederik har også her først i februar underskrevet en kontrakt med Lamborghini om et instruktørjob ved Lamborghini i Italien, hvilket bringer Frederik tættere på fabrikken, både deres kunder og racing afdelingen, og derudover forsætter Frederik i Lamborghinis Junior Academy .

Som de fleste ved, er DTC sæsonen allerede på plads, så der vil stadig blive masser af race på de danske baner, selv om det primære fokus nu er at bygge mere ovenpå Frederik’s internationale karriere der gerne skulle ende ud med et sæde ved en af de førende fabrikker og selvfølgelig gerne Lamborghini.

”Jeg vil gerne leve af at køre race og det kan ikke ske i Danmark, så derfor er de internationale aktiviteter nødt til at have første prioritet, hvis man skal opnå en kontrakt som fabrikskører ved et team.”

Sæsonen blev indledt med en sejr i 24 timers løbet i Dubai, også i Lamborghini, og en positiv effekt af dette var flere henvendelser fra andre teams.

Senest vandt Frederik Lamborghini Super Trofeo Middle East mesterskabet helt suverænt med 6 sejre i 6 løb, her i februar måned.

Kim D. Jensen


Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  •