Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Aquila Synergy Cup

Vinderen af bl.a. SKCC 2018 kører Aquila Synergy Cup i 2019

Aquila Synergy 
27/02/19 

Aquila Synergy Cup William Wulf som bor i Vedbæk i det nordøstlige Sjælland, vil deltage i både den danske og svenske afdeling af Aquila Synergy Cup. William fyldte 13 år i november 2018, og han bliver nok den yngste deltager i Synergy Cup serien. Trods hans unge alder har han hentet sejre, podieplaceringen og anerkendelse inden for gokart verdenen i flere år. En af de største er vel i 2018, hvor han vandt den svenske SKCC i OK junior klassen. Samme år deltog William i SKL (= Swedish Kart League) hvor han endte på en samlet 3. plads.
 

Hvordan startede det hele så? Der var en dag, hvor Williams skole havde biludstilling, og der var også eksotiske biler som Ferrari, Lamborghini etc. Selvfølgelig fine ting at se på, men for en 8-årig dreng var der jo mange år til før man kunne sidde i sådan noget. På udstillingen var der også gokarts, og det var jo noget han kunne køre i, og til en lavere pris end det før nævnte fuldblods. I 2014 hvor William er 8 år gammel, bliver han medlem af Børnenes Gokart Klub , hvor han kører indendørs gokart og det følgende år kører han på udendørs baner. Som 10-årig, dvs. 2016, begynder han at køre uden for landets grænser. Det er især Italien, Tyskland, Belgien og Frankrig der er blevet kørt i, og så i 2018 med deltagelse i de svenske mesterskaber. I den anerkendte WSK-serie har William ligeledes haft topplaceringer med blandt andet en 6. plads i finalen i Casteletto.


William Wulf, et ungt talent fra gokart. Han fyldte 13 år i november 2018 og bliver nok den yngste deltager i Aquila Synergy Cup.

I august 2017 deltog William i et DKM (Deutsche Kart Meistersharft ) i den tyske by Wackersdorf, og her gjorde den unge William Wulf en flot figur. Han fandt hurtigt rytmen i banen, og fandt også mere og mere grip og fart i gokarten. Det endte med podieplaceringer i begge finaler, og han var hurtigst af alle. Det var en af de bedste præstation af en dansker i Deutsche Kart Meisterschaft. William var oppe imod de bedste kørere og mange af dem ældre og mere erfarne end den dengang kun 11 år gamle William, som blot to måneder forinden var skiftet op i klassen Ok Junior.
En kendt tysker ved navn Ralf Schumacher bemærkede Williams talent, og der blev snakket om, at han skulle til at køre for Ralf Schumachers gokart team. Det er ikke blevet til noget endnu og William har i Danmark 🇩🇰 og internationalt kørt for AF Competition, Ward Racing og RS Competition.

Desuden er William blevet udtaget til CIK Academy Karting Trophy. Hvert medlemsland i CIK kan nominere en deltager. Det er sket gennem Dansk 🇩🇰 Automobilsports Union (DASU) som også har bakket op om den hurtige unge mand. Ud over de internationale løb har William også mange podieplaceringer i danske gokart løb.


Et af Williams mange tofæer. Her er han sammen med chefen for AF Competition Bent Fasberg

Ved siden af motorsporten passer William sin skole med gode karakterer og mange gode kammerater. For at holde fysikken i topform dyrkes der boksetræning 3 gange om ugen og simulatoren benyttes dagligt.

Baglandet bag William er hans forældre Nicolas og Benedikte Dahl Wulf. De er med i hans aktiviteter, så godt de kan, men det er sket flere gange at William har været i udlandet for at køre uden at hverken far eller mor har været med. William har et stykke tid haft Andreas Fasberg som træner og vejleder samt Toke Christensen som mekanikker. Begge to har tidligere været med fremme i toppen af dansk og international gokart og med danske 🇩🇰 mesterskaber. William har i de to virkelig noget erfaring at trække på.


William satser på fair race, men han deltager for at vinde

Williams drøm er at køre 24 timers Le Mans og også deltage i Le Mans serien, men i år står det på Aquila Synergy Cup. William og forældrene havde hørt om denne racerbilsserie gennem DASU og fra andre der havde kørt gokart. Så var det bare at melde sig til en testdag, og få prøvet af om Synergy racerbilen var til at have med at gøre. Den gik lige i hjertekulen på William, så hans beslutning var hurtigt truffet, det skulle han være med til. Der blev bestilt en Synergy racerbil ved Aquila Racing Cars, og når man nu bor på Sjælland, hvor der ikke rigtigt er permanente racerbaner og hvor Synergy Cuppen ikke afvikler løb, ja så kan jo lige så godt deltage i både de danske og svenske mesterskaber. Ligesom to andre unge sjællændere gør det her til sæson 2019 i Aquila Synergy Cup. William kommer til at bruge noget tid i sin nye racerbil, men han vil beholde kontakt til gokart, og også deltage i nogle løb der. William var sammen med Malthe Adolphsen til prøvekørsel på Sturup Racaway midt i februar, og de kørte tæt og stærkt. Det bliver spændende at følge William Wulf og de andre i Aquila Synergy Cup i 2019.

Aquila Racing Cars