Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Ib Kragh: ”Nu fik jeg endelig min julegave”

Rally 
05/02/19 

I næsten halvanden måned har Ib Kragh været uden en rallybil. I midten af december solgte han nemlig den Citroën DS3 R5, som sikrede ham den samlede sejr i Dansk Super Rally 2018, til svenske Rolf Grybb, men nu er der atter en rallybil på vej til værkstedet i Juelsminde.
 

”Det har taget lidt tid, men nu fik jeg endelig min julegave,” fortæller Ib Kragh fra Mlada Boleslav i det nordlige Tjekkiet. Og rallykendere ved, at har man sagt Mlada Boleslav, siger man også Skoda, og det er netop en ny Skoda Fabia R5, som han sammen med sine servicefolk og en af sine sponsorer, Niels K. Skak fra au2parts, mandag fik overdraget hos Skodas motorsportsafdeling.


Ib Kragh takker Niels P Skak fra au2parts, der er en af de sponsorer, der har gjort projektet muligt

”Der har været mange brikker, der skulle falde på plads, inden jeg før jul kunne bestille den nye rallybil, og jeg skylder mine sponsorer en stor tak for, at de har gjort det muligt,” siger Ib Kragh, efter at han første gang prøvesad sin nye rallybil. ”Det er mærkeligt at få en bil, som er færdigbygget, og hvor man bare kan sætte sig ind i den og så køre. Men vi skal da have gået den igennem på værkstedet og se, om der er noget, vi kan gøre bedre end tjekkerne...”


Ib Kragh samlet med sit team, en af sine sponsorer og sin tjekkiske kontakt foran Skoda Motorsport i Tjekkiet

Udover at finde det økonomiske grundlag for købet af bilen skulle markedet også sonderes. Nyt eller brugt. Og hvilket mærke, for motorsportsafdelingerne hos Ford, Citroën og Volkswagen producerer ud over Skoda også nøglefærdige rallybiler til R5-klassen.

”I de seneste år har jeg stort set kun set bagkofangeren af den, for Fabia R5’eren er en model, som har været overlegen i forhold til Citroën i udlandet, og jeg er overbevist om, at den også vil kunne klare sig i Danmark,” siger Ib Kragh. ”Det er en helt speciel udgave af Fabiaen, jeg har fået fingre i. Mod slutningen af året gik motorsportsafdelingen i gang med at producere fem biler, hvor man fra start havde nogle opdateringer af bl.a. undervognen. Den model fik jeg bekendtskab til fra en tjekke via en tidligere dansk rallykører, og han har gjort det muligt for os at få fingre i sådan en.”

IK Rally Racing


Læs mere om:
  • Ib Kragh
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: