Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Intercontinental GT Challenge

Christina Nielsen efter Bathurst 12 Hour: En fed, men udfordrende oplevelse

Intercontinental
GT Challenge 

04/02/19 

12-timersløbet på Bathurst blev en udfordring af de svære for Christina Nielsen, Yelmer Buurman og Mark Griffith, som trods problemer undervejs gennemførte det hårde ræs på Mount Panorama.
 


(Foto: Dirk Klynsmith)

Det blev til en femteplads for Christina Nielsen, Yelmer Buurman og Mark Griffith, som søndag aften lokal tid kunne køre deres Mercedes-AMG GT3 i mål efter 12 timers hård battle på Bathurst. Det var danskerens debut i det berømte og udfordrende 12-timersløb, hvor knap halvdelen af feltet måtte udgå.

– Det var generelt en fed oplevelse, men umiddelbart en af de sværeste racerweekender, jeg har haft, lyder det fra Christina Nielsen efter mødet med det berygtede løb på Mount Panorama.


(Foto: Dirk Klynsmith)

Nielsen, Buurman og Griffith startede fra en andenplads i deres klasse, da årets udgave af Bathurst 12 Hour blev flaget grønt tidlig søndag morgen lokal tid, men en påkørsel fra en konkurrerende bil samt tekniske problemer undervejs gjorde det umuligt at bevare en position helt fremme. Systemet, som skulle tilføre kølig luft til kørerne i bilens cockpit, begyndte at svigte, hvilket krævede ekstra pitstop i de brændende varme forhold.

– På et tidspunkt fik jeg simpelthen problemer med at få vejret og måtte ud af bilen. Også min teamkammerat Buurman led under de varme forhold, og vi fik desuden en tidsstraf, hvilket heldigvis ikke påvirkede vores placering på det tidspunkt, forklarer Christina Nielsen.


(Foto: Dirk Klynsmith)

Christina Nielsen: Håber, jeg kan vende tilbage
Trods problemerne undervejs i løbet kan Christina Nielsen nu sætte kryds ved et af de mest berømte langdistanceløb i verden. Den dobbelte amerikanske IMSA-mester håber desuden, at det ikke bliver sidste gang, hun udfordrer den berygtede australske racerbane, hvor hele 15 af de i alt 38 biler måtte udgå fra årets løb.


(Foto: Dirk Klynsmith)

– En kæmpe tak til bag Team Nineteen Corp og Mercedes-AMG for at give mig mulighed for at være med. Det var benhårdt og enormt udfordrende for alle, men samtidig også en fantastisk oplevelse. Jeg håber bestemt, at jeg kan vende tilbage og tage kampen op igen på et andet tidspunkt.


(Foto: Dirk Klynsmith)


(Foto: Dirk Klynsmith)

Christina Nielsen Racing


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Bathurst
  • 03/02/19 - Bathurst - Intercontinental GT Challenge
  •