Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Aquila Synergy Cup

Malthe Adolphsen deltager i både den danske og svenske Aquila Synergy Cup

Aquila Synergy 
29/01/19 

Aquila Synergy Cup Malthe er født den 5. maj 2004 og opvokset i det nordlige Sjælland. Han har passet sin skolegang, og i fritiden hygget sig med at køre først på knallert og senere en lille Moto Cross maskine på jorden ved forældrenes ejendom ude på landet.
 

I 2012 kom der et vendepunkt i den unge Malthes liv. På en ferietur til Mallorca prøvede han at køre en udlejningsgokart og så var den 8 årige knægt solgt. Det var noget der gik stærkere end knallerten hjemme på markerne, der skulle fire hjul på køretøjet og asfalt under hjulene, der var slet ingen tvivl for Malthe. Han starter med at køre indendørs gokart og i 2015 er han næsten fast gæst i Ballerup Gokartcenter.


Malthe Adolphsen er klar til Aquila Synergy Cup både i Danmark og Sverige
I 2016 starter han så mere seriøst op med deltagelse i klassen Cadett Junior hvor han deltager i det danske mesterskab samt det sjællandske mesterskab. Det blev dog ikke til topplaceringer, men gode stabile resultater. I 2017 fortsætter Malthe i Cadett Junior, hvor han igen deltager i det danske og det sjællandske mesterskab. Samme år bliver Malthe klubmester i gokartklubben i Roskilde, I 2017 deltager han også i DSK verdensmesterskabet i Italien hvor han slutter midt i feltet. Bedste placering i et DSK løb det år er en 4. plads. Malthe kører så Rotax Junior i 2018 hvor han deltager i det tyske mesterskab og i Euro Challenge. Han opnår en 4. plads i det sidste løb i det tyske mesterskab. Gennem de sidste år i sin gokart tid er Malthe stødt på Bastian Buus, og har også kørt holdkørsel med ham.


Malthe har kørt meget gokart

Malthe og hans far mente at det gjaldt om at komme op i de højere rækker / biler på rigtige racerbaner så snart det kunne lade sig gøre. Først var F4 i kikkerten, men de hørte fra Bastian Buus om Aquila Synergy Cup, og de tog så hjem og fandt noget om denne racerbil på nettet. De kunne se det var en klasse der lå lige til Malthe, så han tilmeldte sig testdagen på Padborg Park den 10. november 2018. Lidt koldt og lidt vådt, en bil der opførte sig noget anderledes end en gokart, dels på grand af den større vægt 500 kg. inkl. chauffør og benzin mod gokartens 140 – 150 kg. Med flere HK i Synergy racerbilen skulle man, især når det var vådt, ikke give for meget gas ud af svingene, Malthe mener også at de semislicks som er på Synergy bilen klarer sig bedre i varmere og tørt vejr. Sammen med sin far traf Malthe så beslutningen om at det skulle være Aquila Synergy Cup der skulle køres i 2019. Da det er stort set lige nemt og lige dyrt / billigt at komme til racerbanerne i Sverige som de danske racerbaner der alle ligger i Jylland, ja så kunne man lige så godt melde sig til serien i begge lande. Aquila Synergy raceren er købt og er ved at blive bygget ved Aquila Racing Cars i Gram og når man nu har sat penge i sådan en sag, så skal den da bare ud at køre. Så unge Malthe Adolphsen får 12 løbsweekender, det bliver til 36 heats, her i 2019.


Her ved testdagen på Padborg Park den 10. november 2018. Som man kan se på siden af bilen, så var det den Synergy racer som Julie Antonina Sørensen kørte i 2018 sæsonen af Aquila Synergy Cup.

Fremtiden for Malthe? Han går i øjeblikket i 8. klasse, vil tage 9. klasse og så gå på HTX han vil så følgende uddanne sig som computerprogrammør med speciale i spilprogrammering. Malthe vil gå videre på IT Universitetet og i marts måned skal han i praktik computerprogrammør.

Malthe har et fritidsjob ved ERA Biler i Nordsjælland, hvor han er arbejdsdreng. Når der ikke er skolegang eller arbejde på programmet så træner Malthe, han er klar over nødvendigheden af at være i topform hvis man skal nå toppen indenfor motorsport. Han træner crossfit flere gange om ugen, det er en special træning hvor der lægges vægt på gymnastik / balance, vægtløftning / råstyrke og sprintløb. Træningen er meget intens og der køres igennem i højt tempo, første træning var så hård at Malthe kom til at ”knække sig”, men nu klør han bare på med det. Desuden løber han også lidt, han har deltaget i lidt forskellige løb, mest 5 km. men også nogle 10 km. løb.

Hvad med motorsport på længere sigt? Ønsket er den tidligere DST serie i Danmark som kommer til at hedde Super GT fra 2019, og ellers så afventer Malthe og ser hvad der kommer af muligheder. Malthe Adolphsen får nok at se til i 2019, vi tror det bliver spændende at se ham i de to serier i Aquila Synergy Cup.

Aquila Racing Cars