Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Scandinavian Touring Car Championship

Louise Frost på vej til STCC

STCC 
29/01/19 

Der er indkøbt en særdeles smuk Alfa Romeo Guilietta TCR som leveres til første test 11. til 15. marts i Italien. Frost tager dermed et beslutsomt skridt til en højere klasse og stærk udvikling af hendes tydelige talent. 2019 vil hun således bruge i den svenske TCR serie STCC.
 

Hun er faktisk tidligere elite talent i fodbold med flere træningspas til U18 landsholdet. Det var en lovende fodboldkarriere der startede meget tidligt, men sluttede efter flere hofte-skader, der tog sin tid om at hele helt. Denne tidlige introduktion til mentaliteten i elite-sport har givet pote i Frosts skifte til motorsport, og i dag er hun 100% fit.
Selvom hun pt. læser til sygeplejerske, sigter Frost efter en solid karriere i og omkring motorsport.

Hun startede i 2016 i talent-rugekassen DS3 Cup, hvor hun i sin første motorsportssæson snuppede rookie mesterskabet og fjerdepladsen i det samlede mesterskab.
Siden har Frost shoppet lidt rundt i diverse klasser for at prøve noget forskelligt. Det gav et dansk mesterskab i Danish Endurance Championship (DEC) i 2017, og en ret bemærkelsesværdig “første kvindelige Pole Position på Jyllandsringen” i maj. Målsætningerne er dog højere og selvom 2018 også gav hende en 3. plads i DST’s AM mesterskab fortæller hun:
“2018 var en svær sæson med mange tekniske problemer i DST; men det er helt ok at få en sæson med modgang så tidligt som muligt, så man kan styrkes ud af det. Der var også lyspunkter; jeg blev første kvinde nogensinde der tog Pole Position på Jyllandsringen - og det var ret fedt, for Special Saloon, hvor jeg tog den Pole, er en serie med en del hurtige biler og dygtige konkurrenter.”

Oplevelserne fra sidste år har tydeligvis styrket hende, for 2019 sæsonen har været under forberedelse i et godt stykke tid. Indkøbet af Alfa Romeo'en, samt endnu større fokus på motorsportskarrieren med nyt team, samarbejdspartnere og management er tydelige tegn på at hun går 110% efter at blive en top kører.
Teamet er Insight Racing, der har stor erfaring med TCR bilerne, både fra basen i Dan-mark, men også i amerikanske og europæiske serier. Management delen varetages af IR Development, der er et nyt management bureau med Olav Langdahl som daglig leder.
Frost forenes med hendes sprit-nye Alfa Romeo Guilietta på Circuito Tazio Nuvolari, der er en favorit testbane for både Honda og Alfa Romeo. Her starter læringskurven, der gerne skal føre til solide resultater i den svenske serie næste år, med deltagelse i enkelte endurance løb i Europa gennem sæsonen.

Derefter går Frost og teamet omkring hende efter at dele bøllebank ud i jagten på titler i 2020. Hvor i verden hun skal køre til den tid, er endnu ikke helt besluttet, selvom der er et par favoritter, men det skal ikke være i rene kvindeserier.
Frost bakkes her 100% op af sit management: “Louise har talentet, viljen og mentaliteten til at kunne blive en stjerne der bryder de stereotype kønsmønstre i motorsporten. Det er en forfriskende vinkel, og den rejse, blandet med Louises naturlighed, kløgt og charmerende realisme er en uimodståelig cocktail. Vi er helt vilde med at arbejde med og for Louises karriere” fortæller Olav.

Louise Frost og STCC serien kommer forbi Danmark den 6.-8. september på Jyllands Ringen. Her satser hun på at være blandt de bedste danskere der præsenterer de fede og flotte TCR racere for et spændt dansk publikum.

Olav Langdahl


Læs mere om:
  • Louise Frost
  •      ASETEK SIMSPORTS