Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen var med i kampen om topresultat på Daytona

SportsCar
Championship 

28/01/19 

Den dobbelte IMSA-mester Christina Nielsen var med i kampen om et topresultat i 24-timersløbet på Daytona International Speedway, da et garagebesøg få timer før løbets afslutning kostede tid og placeringer. Sammen med sine tre kvindelige teamkammerater i Meyer Shank Racing sluttede danskeren på en 13. plads i GTD-klassen.
 


(Foto: Team Nineteen Corp)

Sammen med Katherine Legge, Bia Figueiredo og Simona De Silvestro var Christina Nielsen med i kampen om et topresultat, da en afkørsel under søndagens massive regn sendte teamets Caterpillar-sponsorerede Acura NSX i garagen i 30 skæbnesvangre minutter. Bilen nåede kun at være tilbage på banen i godt en time, før et rødt flag for anden gang beordrede hele feltet til pitlane, hvor løbsledelsen efter halvanden times overvejelse valgte at afslutte løbet grundet vejrforholdene.

Nielsen, Legge, Figueiredo og Silvestro sluttede dermed på en 13. plads i den 23 biler store GTD-klasse. Forinden nåede det hurtige kvindeteam dog at markere sig i det amerikanske 24-timersløb, hvor de allerede under testweekenden i begyndelsen af januar satte hurtigste omgangstid i klassen. Det var Christina Nielsens første løb med sine tre kvindelige teamkolleger, og trods danskeren grundet sygdom torsdag blot nåede otte træningsomgange fredag bag rattet af den gule og sorte Acura NSX GT3 Evo, var der fart på fra start.


(Foto: Team Nineteen Corp)

Christina Nielsen: Optimal indsats fra teamet
– Jeg kunne bestemt have ønsket mig mere køretid inden løbet, men jeg faldt hurtigt ind i rytmen og blev komfortabel med bilen. De andre teams havde fundet mere fart siden testen, og vi vidste, at vi ville få kamp til stregen, men teamet lagde en perfekte strateg og udførte fuldstændig suveræne pitstop. Igen må jeg sige, at Meyer Shank Racing lever op til deres ry som nogle af de mest professionelle i branchen, lyder det fra Christina Nielsen.

Det var brasilianske Bia Figueiredo, som startede løbet fra en 11. plads lørdag kl. 14.35 lokal tid (20.35 dansk tid) Christina Nielsen overtog sent på eftermiddagen bilen på en 12. plads og kørte i sit andet stint holdet ind blandt de 10 hurtigste GTD-biler. Nielsen var i bilen tre gange under løbet og var også bag rattet, da et massivt regnvejr tidligt søndag morgen skyllede ind over Daytona og udløste flere perioder med gult flag og safetycar – og slutteligt en afbrydelse af løbet under rødt flag.

Det var under en af disse gulflagsperioder med heftig nedbør, blæst og safetycar, at teamkammeraten Kathrine Legge mistede kontrollen på den drivvåde bane og ramte væggen – akkurat som det skete for flere konkurrenter. Teamet havde på dette tidspunkt sat sig på en lovende fjerdeplads i GTD-klassen.


(Foto: Team Nineteen Corp)

Et spørgsmål om overlevelse
– Uheldet var dødærgerligt, men omstændighederne taget i betragtning, vil jeg næsten kalde det uundgåeligt. Katherine er en meget erfaren kører, som er vant til ekstreme situationer, men det er sjældent, at vi oplever så voldsomme vejrforhold, som vi gjorde denne weekend. Første halvdel af løbet var godt ræs, men da regnen kom, blev det et spørgsmål om at overleve. Inden da fik vi dog bevist, at vi havde et stærkt setup, og det var fedt at møde op med et helt nyt team og være i stand til at blande sig i toppen.

Det var Christina Nielsens sjette deltagelse i 24-timersløbet på Daytona International Speedway, hvor også Jan Magnussen stillede op for Corvette Racing i GTLM-klassen. Nielsen er dog allerede fløjet fra Florida, da hun i den kommende weekend skal køre en Mercedes-AMG GT i 12-timersløbet på Bathurst i Australien.


(Foto: Team Nineteen Corp)

Christina Nielsen Racing


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Daytona
  • 27/01/19 - Daytona - SportsCar Championship
  •