Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Aquila Synergy Cup

Hurtig ung mand fra gokart kører både dansk og svensk Aquila Synergy Cup i 2019

Aquila Synergy 
26/01/19 

Aquila Synergy Cup Benjamin Frislund bor cirka midt på Sjælland. Født december 2003 = 15 år gammel og går i 8. klasse.
 

Da Sverige ligger lige på den anden side af Øresund og når det ikke koster flere penge eller mere tid at komme til flere af racerbanerne i Sverige, end dem der ligger i Jylland, så var den svenske Aquila Synergy Cup serie jo ret oplagt at melde sig til. Nu har Benjamin jo et hjerte der banker for fart og racerløb, så han starter i den danske serie også. Det passer fint, for der er ingen weekender hvor den svenske serie og den danske serie afvikles samtidigt. Så Benjamin får 12 løbsweekender med hver 3 heat. Han vil få en del tid bag rattet i Synergy racerbilen her i 2019.


En ung mand der vil udfordre kørere i både Danmark og Sverige
(Foto: Benjamin Frislund - Facebook)

Benjamin har en stor hjælpeskare omkring sig, naturligt nok med basis i far og mor, men der er også kommet en manager på der skal hjælpe med PR og sponsorarbejdet. Benjamin har fokus på at skulle køre race, og så overlader han det forskellige til manager, mekanikker, fysioterapeut mm.

Den unge gokart kører har mange podieplaceringer og en hel del mesterskaber bag sig. Han startede med at køre gokart i 2011 og i 2013 kom de første mesterskabsplaceringer i hus. 2013 Cadett mini 1. plads DSK, 2. plads i SM = Sjællandsk Mester og 3. plads i DASU. Benjamin forsætter i 2014 med: Cadett Junior hvor han bliver Dansk mester, 2. plads i DSK og Københavnsk mester. Desuden kørte han også Rotax mini hvor han blev nordisk mester. 2015: Blev et læreår for Benjamin der gik fra de små gokarts og op i de større. 2016 KFJ 4. plads DSK og DASU Junior 1. plads ved SM. 2017: 3. plads DSK og deltagelse i det tyske mesterskab og deltagelse i italienske gokart løb. 2017 er også året hvor Benjamin flyver rundt i Europa uden at en af forældrene er med. Desuden opholder han sig 1½ uge i Italien for at lære CRG Holland at kende. I 2018 vinder Benjamin det nordiske mesterskab blandt voksne deltagere. Samme år startede Benjamin med at have en brækket hånd og det begrænsede hans kørsel i gokart, men det nordiske mesterskab var hen på året og der var hånden klar igen. Benjamin må nøjes med en 3. plads i det danske mesterskab men vinder nogle DSK løb og det kendte løb i Rødby på Lolland.


På podiet mange gange, her i oktober 2018
(Foto: Benjamin Frislund - Facebook)

Det er en kompetent ung mand der stiller op i de to Aquila Synergy Cup serier. Selve Synergy racerbilen er en lånt bil. Benjamin får mange rosende ord fra folk inden for motorsportsverdenen.

For at holde fysikken i top styrketræner Benjamin to gange om ugen, desuden går han til boksetræning også to gange om ugen. Benjamin ved at skal man køre motorsport på højt plan, så er kondition og gode reflekser et stort plus.

Hvad så med fremtiden? Når Benjamin er færdig med 9. klasse vil han fortsætte med en uddannelse på handelsskole. Det med racerløb? Her har han et godt øje til Le Mans, som han har set sammen med sine forældre og bl.a. besøgt Jan Magnussen og Chevrolet i pitten på Le Mans. Benjamin vil dog afvente lidt, og se hvilke uligheder der kommer, for både formel biler og standardvogne er jo interessante.


Der er hentet mange pokaler i gokart, der kommer sikkert flere i Aquila Synergy Cup 2019
(Foto: Benjamin Frislund - Facebook)

Det bliver spændende at følge Benjamin Frislund i Aquila Synergy Cup her i 2019. Han skal nok få kompetent modstand, der er andre talenter på vej til løbsserierne og når racerbilerne er så ens som de kan blive, er udfaldet op til de enkelte chauffører.

Aquila Synergy Cup