Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen før 24-timersløb på Daytona: Vi møder stærkt op

SportsCar
Championship 

23/01/19 

Christina Nielsen stiller for sjette gang i karrieren op til 24-timersløbet på Daytona, og denne gang bliver det med et rent kvindeteam, som allerede har sat standarden i den benhårde GTD-klasse.
 

Christina Nielsen tager hul på 2019-sæsonen med et helt nyt team, når hun sammen med tre andre kvindelige profiler skal forsøge at tage sejren i det prestigefulde Rolex 24 – den amerikanske pendant til 24-timersløbet på Le Mans. Det er det lige så amerikanske Meyer Shank Racing, som har bedt danskeren om hjælp til at vinde løbet i GTD-klassen, hvilket skal ske i en Acura NSX GT3 Evo.


(Foto: Team Nineteen Corp)

Christina Nielsen agerer stand-in for holdets initiativtager, Jackie Heinricher, som er blevet forhindret i at stille op til sæsonåbningen grundet en rygskade. At teamet i stedet har valgt Nielsen som en del af det ambitiøse setup skyldes danskerens flerårige erfaring i den amerikanske sportsvognsserie, hvor hun i 2016 og 2017 sikrede sig GTD-mesterskabet, ligesom hun også har vundet 12-timersløbet på Sebring og desuden har hele fem Daytona-starter på sit CV.

Christina Nielsen skal nu forsøge at vinde den amerikanske klassiker sammen med den 38-årige britiske tidligere DTM-, ChampCar- og NASCAR-kører Katherine Legge, schweiziske Simona De Silvestro (30) samt brasilianske Bia Figueiredo (33). Sidstnævnte var i sædet, da den sorte og gule Acura NSX #57 satte hurtigste tid i prækvalifikationen til 24-timersløbet tidligere på måneden.


(Foto: Ignite Media)

Christina Nielsen: Jeg er ret optimistisk
– Bilen var rigtig fed at køre, og vi havde generelt en effektiv testweekend, hvor vi fik afprøvet en masse forskellige ting og blev klogere på de nye Michelin-dæk. Med tanke på, at vi er fire kørere, som aldrig har kørt sammen, synes jeg, at vi nåede rigtig langt. Vi har stadig nogle træningssessions at arbejde videre med inden kvalifikation og løb, men umiddelbart føler jeg, at vi har et stærkt setup. I det hele taget er jeg ret optimistisk, lyder det fra Christina Nielsen.

Christina Nielsen har da også tilsluttet sig et særdeles erfarent team, som hele fire gange har vundet Rolex 24 – inklusive en generel sejr i 2012. Meyer Shank Racing debuterede i 24-timersløbet i 2004 og har siden da haft 26 biler til start i klassikeren i Daytona Beach.


(Foto: Team Nineteen Corp)

Et råt og actionfyldt løb
– Daytona er et fantastisk sted og et ikonisk løb. Det er et 24-timersløb ligesom Le Mans, men alligevel så meget anderledes. Mere råt, mere actionfyldt. Og mere mørkt, fordi natten er længere end i Frankrig i juni. Man ved aldrig, hvor man står, før løbet er flaget grønt, men jeg håber, vi kan komme godt fra start og undgå problemer – og stadig være med i kampen, når solen står op.

Den 57. udgave af Rolex 24 indledes med træning og kvalifikation torsdag, efterfulgt af endnu en træning fredag. 24-timersløbet flages grønt lørdag den 26. januar klokken 14.35 lokal tid (20.35 dansk tid). Foruden Christina Nielsen repræsenteres Danmark også af Jan Magnussen, som stiller op for Corvette Racing i GTLM-klassen. Magnussen vandt en klassesejr i 2015 og stiller i år op for 16. gang i karrieren.

Tidsplan – Rolex 24 – Daytona

Torsdag 24. januar
Kl. 10.20 (16.20) – Træning #1 (45 min)
Kl. 13.30 (19.30) – Træning #2 (55 min)
Kl. 15.35 (21.35) – Kvalifikation (15 min)
Kl. 19.00 (01.00) – Træning #3 (90 min)

Fredag 25. januar
Kl. 10.00 (16.00) – Træning #4 (60 min)

Lørdag 26. januar
Kl. 14.35 (20.35) – RACE (24 timer)

How to watch!
Livetiming, resultater og anden information uploades løbende på imsa.com. Fans udenfor USA kan desuden følge sæsonens løb LIVE online.

Christina Nielsen Racing


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Daytona
  • 27/01/19 - Daytona - SportsCar Championship
  •