Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Hvad sker der i 2019 for Patrik Matthiesen?

Diverse 
21/01/19 

Sæson 2018 var 5. år i international bilsport for den sønderjyske racerkører Patrik Matthiesen, og året hvor han fik stemplet ind i verdens måske hårdeste GT4 serie, British GT. Med podieplaceringer og en banerekord på Rockingham Speedway fik Patrik bevist at han høre med i toppen af GT4.
 


Efter 20 årige Patrik Matthiesen og hans 4 år ældre engelske medkører Callum Pointon i januar 2018, havde været på et ugelangt træningsophold i det sydspanske, var målet for den kommende sæson udstukket. Intet mindre end en samlet top-3 placering kunne gøre det. Det dansk-engelske makkerpar førte, trods en yderst kraftig BOP (Balance of Performance) på deres Ginetta G55 racer, også 60-70% af sæsonen. Til British GT finalen på Donnington Park Circuit måtte de dog strække våben, da en cocktail af omstændigheder betød, at de blev slået i kampen om mesterskabet med sølle 7,5 point.

Patrik fortæller: Som sæsonen skred frem oplevede vi, at bilen vi kørte i ikke var særlig populær blandt konkurrenter og løbsorganisationen. Den engelsk bygget Ginetta G55 raceren var den eneste bil i feltet som kun var bygget til race. Alle vore konkurrenters biler var bygget til gadebrug, og derefter ombygget til race og derfor havde det stor kommerciel værdi for disse bilfabrikker at levere biler til sporten. Det blev aldrig sagt højt i løbet af sæsonen, at det lille engelske racerbils mærke ikke måtte vinde.

Gennem de sidste 2 sæsoners succes i GT4, har Patrik via sin sikre og hurtige kørsel gjort omverdenen opmærksom på ham som racerkører, og allerede i august 2018, tikkede de første e-mails ind med tilbud for den kommende sæsoner. 5 af disse havde et seriøst godt bud på et sæde til Patrik, da disse indeholdt den rigtige bil og det rigtige team. Men bil og team gør det ikke alene, vigtigt er også køresammensætningen.

Det er vigtigt for mig at have en medkører som er mindst lige så hurtig som jeg selv er siger Patrik Matthiesen og fortsætter, derudover må vedkommende også gerne være både ældre og mere erfaren end jeg er, så jeg personligt kan hægtet mig på og udvikle mig yderligere.

2019, planen er klar
Som efteråret og vinteren skred frem er teams valgt fra og andre til, og det har som altid været en spændende tid for at få kabalen til at gå op.

Annonceringen af planerne for 2019 vil blive offentliggjort ved et arrangement sammen med Haderslev Erhvervsråd, torsdag den 28. februar fortæller en forventningsfuld Patrik Matthiesen, og fortsætter: og det bliver helt klart den største udfordring til dato.

PatrikMatthiesen.com


Læs mere om:
  • Patrik Matthiesen
  •