Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Motorsport Award

Michael Christensen kåret til Årets Danske Banesportskører

Dansk
Motorsport
Award 

20/01/19 

Ved et stort og flot anlagt Dansk Motorsport Award-show på Docken i København, vandt Michael Christensen lørdag aften prisen som Årets Danske Banesportskører. Michael Christensen var nomineret i kategorien sammen med Kevin Magnussen, der i sin fjerde sæson i Formel 1 havde opnået sin hidtil bedste placering sammenlagt, Christian Lundgaard, Renault Formel 1 juniorkøreren der vandt rookie-mesterskabet i Formula Renault Eurocup samt Jan Magnussen, der vandt det amerikanske IMSA-mesterskab i GT-klassen.
 

Men Porsche fabrikskører Michael Christensen har kørt en flot sæson og fører sammen med sin franske holdkammerat Kevin Estre det officielle verdensmesterskab for sportsvogne WEC. Det gør de efter en flot sejr på Le Mans i den ikoniske lyserøde Porsche, sejr ved regnvejrsløbet på Fuji, hvor de kom fra sidste position til sejr, samt yderligere tre podieplaceringer i WEC løbene. Sideløbende kørte Michael Christensen også løb i USA, i GT-serien Pirelli World Challenge, hvor det til trods for at det var et nyt team i serien, blev til sejre og en samlet andenplads i mesterskabet.


(Foto: Jan Kaiser)

Michael Christensens sejr på Le Mans betød i øvrigt, at han nu har vundet de tre største klassikere i langdistanceracing, efter han tidligere har vundet 12 timers løbet på Sebring og 24 timers løbet på Daytona.

”Jeg er virkelig glad og stolt over, at have vundet den her pris” sagde Michael Christensen efterfølgende. ”En stor tak til alle, der har stemt på mig. Det har været en fantastisk sæson og jeg vil arbejde hårdt på, at fortsætte det gode arbejde, så vi forhåbentligt næste år kan vinde verdensmesterskabet for sportsvogne”.


(Foto: Porsche)

Næste opgave for Michael Christensen er på Sebring, Florida, den 15. Marts, hvor han i sin Porsche skal køre den 6. afdeling af WEC.

Jan Kaiser