Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Motorsport Award

Kevin Magnussen er Årets Bilsportskører 2018

Dansk
Motorsport
Award 

20/01/19 

F1-køreren Kevin Magnussen er kåret som Årets Bilsportskører 2018. Det er sket ved præmiefesten Dansk Motorsport Award 2018.
Dansk Automobil Sports Union (DASU) har siden 1993 kåret Årets Bilsportskører, der tildeles en aktiv der på særlig og ekstraordinær måde har gjort sig fortjent til titlen.
 

Titlen som Årets Bilsportskører 2018 tildeles Kevin Magnussen, der hele året viste meget høj klasse i Formel 1, hvor han sluttede på en samlet niendeplads efter en række fornemme resultater. Det var Kevins fjerde sæson i Kongeklassen, og hans pointhøst var den hidtil bedste. Det beviser han endnu ikke har nået sit maksimale niveau, og det giver store forhåbninger for fremtiden.


Jan Magnussen
(Foto: Haas F1 Team / Zak Mauger)

Det gik heldigvis ikke upåagtet hen; i efteråret fik Kevin en kontraktforlængelse med sit team Haas F1. Dermed kan alle racerfans se frem til mange spændende øjeblikke med dansk deltagelse i en af verdens største sportsgrene.

Det er tredje gang Kevin Magnussen tildeles titlen som Årets Bilsportskører.

Se listen af tidligere vindere af prisen Årets bilsportskører her.


Jan Magnussen
(Foto: Haas F1 Team / Andy Hone)

Foruden Årets Bilsportskører uddelte DASU følgende priser på Dansk Motorport Award:

Årets Talent Rally – Patrick Brill Clausen
I sit kun andet år med rallylicens viste 19-årige Patrick Brill Clausen sit store talent ved at være en dominerende faktor i på klubrallyscenen 2019.
I løbet af sæsonen har Patrick vundet følgende klubrally titler i Klasse 1: Speed Nord, Jysk/Fynsk Mesterskab og, ikke mindst, DM i Klubrally.
Til 2019 er indkøbt en og hurtigere bil, og det bliver spændende at følge.
Derfor modtager Patrick titlen som Årets Talent i rally.

Årets Talent Karting – Julie Feike Friis
Julie Friis præsterede i 2018 hvad ikke mange har gjort før. Som enlig pige i klassen OK Junior fejede hun al modstand til side, og kunne efter femte afdeling af Dansk Super Kart lade sig kåre som samlet vinder. Resultatet blev opnået efter en sæson med særdeles stabile resultater, der kulminerede med finalesejren i anden afdeling i Barmosen. Derfor modtager Julie titlen som Årets Talent i karting.

Årets Talent Asfaltbane – Casper Tobias Hansen
Det var Caspers første år i Formel 4, den primære talentklasse i dansk banesport. Det var dog svært at se, idet han straks fra start lagde ud med sejre og mesterskabsføring, der kulminerede med et ”clean sheet” i sidste afdeling, hvor det blev til tre sejre af tre mulige. Derfor modtager Casper titlen som Årets Talent i asfaltbane.

Årets Talent Offroad – Andreas Pedersen
Andreas Asbjørn Pedersen formåede i 2018 at køre lige op med – og nogen gange også fra – konkurrenter i lidt hurtigere biler i rallycross Gr. N-klassen. Han sluttede med en tredjeplads i et meget tæt DM og beskrives som en meget fair kører i en ellers hård sport, og Andreas er meget vellidt blandt konkurrenterne. Derfor får han titlen som årets talent offroad.

Colding-pokalen – Frederik Vesti
Colding-pokalen er udsat af Guldsmed Kim Colding, der er tidligere landstræner i karting. Prisen gives til en aktiv der med udspring i kartingsporten gør Danmark ære i udlandet, og går i år til Frederik Vesti.
Frederik har i år deltaget i to internationale Formel 4-mesterskaber, hvor det blev til i alt 4 sejre, herunder i optaktsløb til Tysklands Formel 1-Grand Prix. I efteråret blev det så til debut i Formel 3, herunder deltagelse i det berømte gadeløb i Macau. Fremtiden ser lys ud for Sydjyden; derfor går Colding-pokalen 2018 til Frederik Vesti.

DIF-Danmarksmester Formel 4
Årets Danmarksmester i Formel 4, Casper T. Hansen, modtog det synlige trofæ for bedriften. Samtidig overrakte Casper en check kr. 40.000 til Kræftens Bekæmpelse.

Foruden ovennævnte, der er officielle DASU-priser, blev en række publikumspriser uddelt for både DASUs og DMU’s kategorier. Det forløb således:

Årets rallyteam
Rasmus Sørensen/Heidi Knudsen

Årets speedwaykører
Niels-Kristian Iversen

Årets banesportskører
Michael K. Christensen

Årets motocrosskører
Sara Andersen

Årets kartingkører
Julie Friis

Årets roadracingkører
Jan Hedegaard Jensen

Årets talent
Nicolai Kjærgaard

Årets mc-sportskører
Motocrosslandsholdet for damer

Årets motorsportsevent
Dansk Super Rally Horsens

Årets motorsportsfotograf
Klaus Rasmussen

Fairplayprisen
Casper T. Hansen

Årets profil
Luna Christofi

Årets publikumspris

Årets Mekanikerlærling
Jabbar Hassan


Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  •