Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Endurance Race

Christina Nielsen skal hjælpe Mercedes-AMG-team til sejr i australsk 12-timers løb

Endurance 
17/01/19 

2019-programmet udvikler sig for Christina Nielsen, som nu stiller op til det berømte Bathurst 12 Hour i en Mercedes-AMG GT3 med to andre stærke profiler. Det bliver danskerens debut i det australske 12-timersløb.
 

Sæsonen udvikler sig for Christina Nielsen, som kort efter sin deltagelse i 24-timersløbet på Daytona International Speedway sidste weekend i januar, rejser til Australien for at deltage i det berømte 12-timersløb på Bathurst den 3. februar. Den 27-årige dansker stiller op til klassikeren med Team Nineteen Corp, et team styret af den tidligere australske GT-mester Mark Griffith, og organiseret af det erfarne Black Falcon-team.


(Foto: IGNITE MEDIA, TEAM NINETEEN CORP)

– Jeg er vildt stolt over at have fået muligheden for at tilslutte mig Mark Griffith og hans team til så stort og vigtigt et løb, og samtidig er jeg naturligvis vildt spændt. Det bliver min debut på Bathurst, som i sig selv er et ikonisk sted. Det er en legendarisk og frygtindgydende bane med masser af fart, sving og højdeforskelle, akkurat som de bedste amerikanske racerbaner, forklarer Christina Nielsen.

Løbet betyder ekstra meget for Christina Nielsen, da den tidligere ven og mentor, Allan Simonsen, som mistede livet på Le Mans i 2013, var noget nær en berømthed på netop Bathurst. Præmien, som tildeles løbets hurtigste kvalifikationskører, The Allan Simonsen Pole Position Trophy, er opkaldt efter danskeren.

Ny bil: Mercedes-Benz AMG GT3
Nielsen, som allerede har to amerikanske mesterskaber og tre Le Mans-starter på sit CV, skal endnu en gang prøve kræfter med en helt ny bil.

Efter at have kørt så forskellige GT-biler som Porsche, Ferrari, Aston Martin og Honda NSX, sætter hun sig nu bag rattet i en Mercedes-AMG GT3. Danskeren har allerede været i simulator for at lære den tyske racerbil at kende.


(Foto: IGNITE MEDIA, TEAM NINETEEN CORP)

– Det er en klassisk GT-bil med frontmotor, masser af power og en fuldstændig fantastisk lyd, og jeg ser virkelig frem til at udforske endnu et nyt kapitel i min karriere, siger Christina Nielsen.

Nielsen skal forsøge at vinde Pro-Am-klassen 12-timersløbet, som er en afdeling af Intercontinental GT Challenge. Foruden den erfarne Mark Griffith, som fem gange tidligere har deltaget i klassikeren på Bathurst, udgøres teamet af den 31-årige hollænder og forsvarende Blancpain GT Series Endurance Cup-mester, Yelmer Buurman, som også får sin første start på Mount Panamara.

Christina Nielsen Racing


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  •