Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Kørertilmelding til CHGP 2019 er nu åben

CHGP 
11/01/19 

CHGPFrem til den 31. marts er der et stærkt ”Early Bird”-tilbud, der giver store besparelser på kørertilmeldingen til sommerens Copenhagen Historic Grand Prix.
I 2018 besøgte flere end 42.000 tilskuere Bellahøj Park, og de kunne til Copenhagen Historic Grand Prix opleve over 200 deltagere som den flotte hovedingrediens i den historisk motorsportsweekend. Det store antal racerkørere og deres imponerende racerbiler er en uundværlig del af bilårets helt store kulturbegivenhed og medvirker til at gøre Copenhagen Historic Grand Prix til en oplevelse for hele familien.
 

Traditionen tro åbnede Copenhagen Historic Grand Prix for kørertilmeldingen i starten af det nye år, og frem til den 31. marts 2019 koster tilmeldingen kun 2.625 kroner, mens det i perioden 1. april til 30. juni koster 3.425 kroner at tilmelde sig Copenhagen Historic Grand Prix. Venter man til ”sidste-øjeblik” i perioden mellem den 1. og 15. juli med at tilmelde sig 2019-udgaven af CHGP, koster det 3.925 kroner i tilmeldingsgebyr.

Tilmeldingen dækker én bil, én kører og én plads på 3 x 6 meter i Ryttergården samt, tilsvarende plads til en værkstedsbil. Ekstra plads i Ryttergården på 3 x 6 meter kan tilkøbes for 1.875 kroner. Dertil kommer i år både et indgangspas til køreren og til en ledsager, som gælder hele weekenden, samt adgang til gratis strøm i hele arrangementets varighed.

Som altid indeholder programmet til Copenhagen Historic Grand Prix mange historiske klasser krydret med et moderne indslag. I år får Copenhagen Historic Grand Prix besøg af Super GT Danmark, og den moderne serie vil styrke programindholdet yderligere. Det bliver første gang, at klassen Super GT Danmark gæster Copenhagen Historic Grand Prix, og seriens promotor forventer flere end 20 biler til start i Københavns gader.

De toptunede racerbiler i Super GT-klassen er specialbyggede i Frankrig og baseret på en rørramme-konstruktion. Kræfterne leveres af en potent V6-motor, og serien er kendt for altid at levere hæsblæsende motorløb, hvor tætte dueller og stribevis af overhalinger er overskrifterne, hver gang klassens deltagere tørner sammen i kamp mod hinanden.

Blandt de historiske indslag til Copenhagen Historic Grand Prix bliver der gensyn med den altid populære Sixty-Fivers klasse, hvor historiske racerbiler op til 1965 er repræsenteret. Klassen er vokset væsentligt i popularitet og har de seneste år kunnet melde ”fuldt felt” flere måneder før CHGP. Derfor deles klassen i år i to klasser; én til TC og én til GT-biler.

To andre populære klasser, som også kommer til start på Bellahøj Park, er 1971-klassen og 1986-klassen. Førstnævnte kan allerede én uge efter kørertilmeldingen er begyndt melde om forrygende interessere, og halvdelen af feltet er allerede registreret til start. På formel-siden forventes der også igen et rekordstort felt i Formula Junior-klassen, der indeholder et skønt miks af formel-racere bygget i perioden lige efter Anden Verdenskrig.

Slutteligt er der naturligvis også gensyn med den publikumsvenlige Royal Pro/Am, der køres både lørdag og søndag. I Royal Pro/Am danner en professionel racerkører makkerpar med en dygtig amatørracerkører i dennes historiske racer, og løbet er kendt for at være et af weekendens absolut bedste og mest underholdende.

Registrering som kører til CHGP 2019 sker via hjemmesiden www.chgp.dk

* Der opkræves et administrationsgebyr på 625 kr. som IKKE refunderes ved afmelding.

Copenhagen Historic Grand Prix


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 04/08/19 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS