Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Aquila Synergy Cup

Female frontrunner 2019?

Aquila Synergy 
03/01/19 

Aquila Synergy Cup Julie Friis 15 år, fra Als er ny deltager i Aquila Synergy Cup.
Hun blev vinder af Dansk Super Kart OK Junior i 2018, og det giver den flotte præmie af at få et frit sæde i Aquila Synergy Cup det følgende år, nemlig 2019. Så her har vi med en pige, undskyld en ung dame at gøre som nok kan køre stærkt. Ud over at have vundet DSK i OK Junior 2018 så blev Julie også dansk mester i Rotax Max Challenge i Rotax Mini i år 2016.
 

Så hun er godt i gang inden for motorsport, men hvordan kom det lige i gang? Julie fortæller at hendes far har kørt lidt gokart, mest for sjov og hyggens skyld. Far kunne tænke sig at hygge sig med en søn rundt om gokart, ikke fordi det skulle være på højt plan. Nu er faktum at Julie ingen brødre har. På en ferietur til Mallorca prøvede 7 - årige Julie at køre gokart, og det fandt hun rigtigt sjovt, og hendes kørsel var sammenlignet med de andre på banen helt OK. Cirka en måned senere havde Julie sin egen gokart hjemme på Als.


Julie Friis - dansk mester i DSK OK Junior 2018
(Foto: Julie Racing Facebook)

I 2011 kørte hun lidt ”hyggeløb” og trænede i den lokale klub på Als. I 2013 kører Julie sit første DSK løb og i 2014 bliver hun fast tilknyttet til et team. Det går fremad for hende, hun prøver også at køre i Rotax regi, og vinder danmarksmesterskabet Rotax Max Challenge i Rotax Mini i 2016.I året 2017 kører Julie 2 DSK løb, og ellers mest Rotax. I 2018 bliver det mest DSK gokart som hun kører og Julie slutter som en flot nr. 1 i det danske mesterskab DSK OK Junior. Som tidligere nævnt så deltager hun jo så i Aquila Synergy Cup i 2019. Vi så så Julie Friis i ”ørnereden” / Aquila teltet ved sæsonens sidste løb den 13. – 14 oktober 2018. Hun var også med til testdagen på Padborg Park den 10. november i år. Hun havde ikke besvær med at finde sig til rette i Synergy racerbilen.


Julie Friis - klar til Aquila Synergy Cup 2019 - og hun vil også køre med i det tyske mesterskab Deutsche Kart Meisterscaft OK

Hvad vil Julie så til næste år? Hun kører selvfølgelig med i Aquila Synergy Cup og vil også deltage i det tyske Deutsche Kart Meisterschaft OK serie. Det er en klasse for 14 årige og opefter, ingen øvre aldersbegrænse. OK står for old karting, det en gokart uden kobling, så de løbes i gang fra pitten, og der køres med rullende start. Det var det samme som Bastian Buus deltog i, i sæson 2018.

Hvilke planer har Julie Friis så på længere sigt? Hun vil gøre sin skolegang færdig, og nok supplere med en form for handelsuddannelse. Med hensyn til motorsport, så er ønsket at komme til at køre i og med noget som hun kan leve af. Den ultimative drøm er jo F1, men den er nok ikke realistisk, og der skal jo rigtigt mange penge til for at komme i F1. Mindre kan også gøre det, og det går jo også godt for nogle andre danske kvinder i motorsport.


Julie i brandsikker FIA køredragt til testdag på Padborg Park den 10. november 2018. Ved siden af Christoffer Christensen med de rosende ord, serveret på en ret sjov måde

Julie nævner at det med mekanik og skrue i biler og motorer ikke rigtigt er hende. Selvom hun har skiftet dæk på sin gokart, så er det absolut hendes far eller andre der står det med at skrue og justere. Der har bl.a. været nogle kørere fra DST, næste år Super GT serien som har hjulpet til. Det er jo heller ikke nødvendigt at kunne skrue og reparere når der er folk til det. I en lidt anden genre så kunne cykelrytteren Bjarne Riis jo heller ikke det med det mekaniske, han havde aldrig i sit liv lappet en cykel!! Så Julie holder fokus på at køre og køre stærkt. Hun vil sikkert være at finde fremme i feltet, og hun fik et lidt sjovt kompliment fra Christoffer Christensen, som kører Synergy racerbil nr. 52. Christoffer sagde: Jeg har kørt gokart mod Julie og hvis hun kører lige så stærkt i Aquila Synergy, så flygter jeg, ja jeg flygter til Amerika, jeg vil bare ikke ligge og køre bagved et tøsebarn!! Julie svarede meget roligt: Jeg håber da ikke jeg skræmmer alle drengene væk.

Julie er indstillet som årets kartingkører til Dansk Motorsports Award, gå ind og stem på hende. bliver spændende at følge Julie Friis og alle de andre i Aquila Synergy Cup i 2019.

Aquila Synergy Cup