Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Ib Kragh går julen i møde uden rallybil

DM Rally 
15/12/18 

Alting har sin tid. Sådan gælder det også med rallykørere og rallybiler. Efter fire gode og succesfulde år har Ib Kragh taget afsked med den rallybil, som bl.a. har givet ham to DIF-Danmarksmesterskaber og flere sejre. Fredag den 14. december fik hans hurtige Citroën DS3 R5 ny ejermand, og rallyværkstedet i Juelsminde står nu tomt.
 

”Jeg har solgt min Citroën til Rolf Grybb fra Sverige, som mange fra det danske rallymiljø kender,” siger Ib Kragh. ”Jeg er glad for, at det er ham, som har overtaget bilen, for jeg føler mig overbevist om, at han ikke blot vil værdsætte bilen, men også passe på den og ikke mindst bruge den. For Rolf kan nemlig godt give gas.”


"Nu er den din" - Ib Kragh overlod sin Citroen DS3 R5-racer til Rolf Grybb

Fredag forlod den firhjulstrukne rallybil rallyværkstedet i Juelsminde med retning mod Sverige, men det bliver næppe sidste gang, at Ib Kragh kommer til at se sin – nu tidligere – rallybil. ”Jeg har aftalt med Rolf, at hvis det er muligt, vil jeg sammen med en af mine servicefolk tage til Sverige for at bistå ham ved sin første start med bilen.”

Et kik på Ib Kraghs CV viser, at han har siddet bag rattet af mange rallybiler gennem sin lange karriere. Ofte i få år. Derfor har den hurtige Citroën DS3 R5 med fire sæsoner også været en af de rallybiler, han har været mest trofast overfor. Og derfor også mest glad for.

”Det har været en af de bedste biler, jeg har haft,” siger han, ”og det skyldes ikke kun, at jeg gennem flere årtier har oplevet den tekniske udvikling, der har været i sporten, hvor den seneste bil teknisk har været bedre end den forrige. Men med Citroënen har jeg vundet to DIF-titler, og jeg er aldrig udgået med den fra et løb i de fire år. Det har været en virkelig god rallybil.”

Hvad skal der så stå på det tomme værkstedsgulv? Et juletræ ville være oplagt i denne tid, men selv om det kan fælde på to dage, skal det være noget hurtigere.

”Nogle ville måske bare sige, at Det var så det, og nu vil jeg til at spille golf, men jeg føler ikke, at jeg er færdig med rallysporten,” siger Ib Kragh. ”Slet ikke.”

”Hvad jeg skal køre, aner jeg ikke, men det må tiden vise. Jeg har i hvert fald en plan om, at jeg skal køre rally også i 2019.”

IK Rally Racing


Læs mere om:
  • Ib Kragh
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: