Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Anmeldelser af bøger, spil, CD'er, m.m.

Motorsporten.dk's julegave-ide service

Anmeldelser 
07/12/18 

-- Formel 1 --
I efteråret 2018 har Strøjer Samlingen i Vedstårup ved Assens afholdt tre foredrag med DK´s førende F1-reporter Peter Nygaard. Jeg har været til de to. Det første som drejede sig om Peter Nygaards karriere som F1-reporter/ fotograf og det sidste som omhandlede Kevin Magnussens 2018-sæson.
 

Som afslutning på det første foredrag fortalte Peter Nygaard om sin kommende bog: ”Formel 1”, viste prøvetryk, billeder mv. Ved det sidste foredrag i slutningen af november var værket færdigt og blev vist, solgt og signeret. Jeg havde i forvejen købt et eksemplar på nettet.

”Formel 1” er et stort værk i bogstaveliste forstand! Jeg troede på et tidspunkt, at Tom Kristensens ”The Book” havde sat standarten for STOR, men Peter Nygaard og ”Formel 1” er oppe i Supersværvægtsklassen: Omkring 730 sider, et format på ca. 30 x 40 cm og en vægt på tæt på 7 kilo!

Jeg må melde klart ud: ”Formel 1 ” er et mesterværk! Peter Nygaard er en god fortæller live og i det skrevne ord. Her er alt hvad en Formel 1-fan kan ønske sig: Gennemgang af årtierne fra starten af VM i 1950 og frem til nu og det er i den grad ”krydret” med tidstypiske og fantastiske billeder fra Peter Nygaards ”velassorterede” arkiv. Der er en fin fyldestgivende portrættering af alle verdensmestrene fra ”start til slut”…

Der er også en sektion med de danskere som har forsøgt at nå Formel 1 til de få som fik chancen og helt frem til K-Mag og hans bedrifter i nutidens F1.

Det er i sandhed en sværvægter vi har at gøre med her! Det er ikke bogen som man tager med i seng og lige læser 15-20 sider… det er nærmere et opslagsværk, et leksikon, som man sidder med en stille lørdag eftermiddag når konen er til pileflet eller i strikkeklub.

Peter Nygaard har begået et pragtværk, intet mindre !! ”Formel1” er så flot og så omfattende, at den sagtens kan bære en udgivelse på f.eks. engelsk. Jeg har omtalt det før: Vi danskere skal være glade for de mange motorsports-bøger af danske forfattere der efterhånden udgives og det i en god kvalitet.

”Formel 1” er en oplagt julegave-ide… der er i den grad valuta for pengene.

Bogens vejledende pris hos de førende boghandlere er 599.95 dkr. Men et kig på diverse udbydere på nettet kan måske betale sig. Go´ læselyst ..!

Them