Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Christina Nielsen sikrede topresultat i traditionsrigt 25-timersløb

Sportscar racing 
06/12/18 

Klassesejr og fjerdeplads generelt til Christina Nielsen og teamkammeraterne i årets udgave af det sæsonafsluttende 25 Hours of Thunderhill.
 

Christina Nielsen nåede et sidste ræs inden juleferien, da hun i sidste weekend stillede op til 25-timersløbet på Thunderhill Raceway Park i en Audi R8 GT4. Sammen med fire andre kvindelige racerkørere var danskeren med til at sikre Flying Lizard-teamet en klassesejr og en generel fjerdeplads i det efterhånden traditionsrige sæsonafslutningsløb.


(Foto: Autosport Image)

– Det var en fed og samtidig lidt anderledes oplevelse, end jeg er vant til. Selvom der var prototypelignende biler med i løbet, var vi med helt oppe foran, og hvor jeg plejer at skulle holde øje med hurtigere bilklasser i spejlene, gjaldt det her om at komme gennem trafikken ved at overhale, lyder det fra Christina Nielsen.


(Foto: Autosport Image)

Den 26-årige dansker, som kørte sæsonens sidste IMSA-løb for Porsche-teamet Wright Motorsports i oktober, var inviteret med til langdistanceløbet af Flying Lizard, som er et anerkendt team i den amerikanske motorsportsverden. Som den mest erfarne kører på holdet – og den eneste, som havde kørt et 24-timersløb – var det også Christina Nielsens opgave at få farten frem i hendes fire medkørere, Laura Ely, Ashton Harrison, Erin Vogel og Aurora Straus.

Christina Nielsen fik desuden til opgave at kvalificere den Toyo-sponsorerede Audi R8 GT4 og kørte den også i mål efter 25 timers hård kamp på den kurvede og bakkede Thunderhill-bane. Løbet blev i øvrigt vundet af en anden Flying Lizard-bil, nemlig en Porsche 911 RSR.


(Foto: Autosport Image)

Christina Nielsen: Masser af action!
– Det var sjovt! Masser af forskellige biler, og et noget andet setup, end man er vant til fra højt profilerede events som IMSA og Le Mans. Der var for eksempel ingen belysning på banen og ikke nogen videre telemetri mellem officials, så da det blev mørkt, havde du kun lyset fra bilens forlygter til at orientere dig med. Nogle gange var du som kører den første til at opdage en anden bil holde stille på tværs af banen, og på et tidspunkt nåede jeg med nød og næppe at undgå én, fortæller Christina Nielsen.


(Foto: Autosport Image)

– Generelt var det alletiders, både at få noget 'seat time' udenfor sæsonen og ikke mindst at få lov til at arbejde med endnu et stort og enormt dygtigt team i branchen. Samtidig var det også lærerigt at få mulighed for at køre en GT4-racer, hvilket blot giver mig noget ekstra erfaring.


(Foto: Autosport Image)

Christina Nielsen Racing


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  •