Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Dennis Lind ny fabrikskører hos Lamborghini Squadra Corse

Sportscar racing 
05/12/18 

Gennembrud for den 25-årige danske racerkører, som forfremmes til fabrikskører hos Lamborghini og i 2019 stiller op i Blancpain Endurance Series Europe for FFF Racing.
 

Når Lamborghini Squadra Corse skyder 2019-sæsonen i gang, bliver det med en ny fabrikskører på holdet. Dennis Lind bliver nemlig én af syv hurtige kørere, som skal hjælpe til at sikre det ikoniske italienske sportsvognsmærke nye internationale sejre og mesterskaber.

25-årige Lind er, foruden at være den første danske fabrikskører hos Lamborghini nogensinde, også den første profil fra fabrikkens juniorprogram, som forfremmes til den eftertragtede titel som fabrikskører.

– Det er en drøm, der går i opfyldelse. Mit mål har altid været at blive fabrikskører, og at det skulle ske hos et af verdens mest ikoniske sportsvognsmærker, gør det kun endnu mere fantastisk. Det har været hård kamp hele vejen, og jeg er taknemmelig overfor rigtig mange mennesker, der har støttet mig undervejs i min karriere i både Danmark og i udlandet. Men det føles også godt at have bevist, at jeg kan være med til at sikre gode resultater, lyder det fra Dennis Lind.

Har vundet EM og VM hos Lamborghini
Dennis Lind er vokset op i en motorsportsfamilie i Roskilde og har kørt ræs så længe, han kan huske. Han blev danmarksmester i Formel Ford i 2009 og gjorde sig internationalt bemærket, da han i 2010 vandt verdensfinalen i Formel Ford, Formula Ford Festival, på Brands Hatch.

Lind rettede siden fokus mod GT-serier og vandt titlen i den danske DTC-serie i 2013, før han i 2016 fik en henvendelse fra det italienske motorsportsteam Raton Racing. Det medførte en succesfuld sæson i Lamborghini Super Trofeo, hvor danskeren sikrede sig både europamesterskabet og verdensmesterskabet, hvilket udløste en plads i Lamborghinis officielle juniorprogram.

Stiller op i Blancpain Endurance Series
Til 2018-sæsonen fik Dennis Lind et sæde i den asiatiske Blancpain GT-serie, hvor han sammen med den kroatiske kører Martin Kodric opfyldte forventningerne og sikrede endnu et mesterskab. Lind sluttede desuden sæsonen som den hurtigste af alle kørere i en shootout-test efter verdensfinalen på Vallelunga-banen.

– At vi tilføjer Dennis til vores hold af fabrikskørere, demonstrerer ikke blot hans kvaliteter som racerkører og som menneske, men beviser også, at vores juniorprogram er dedikeret til at forme og skabe unge kørere, lyder det fra Head of Lamborghini Motorsport, Giorgio Sanna.

Foruden at deltage i Blancpain Endurance Series for det kinesisk ejede FFF Racing, vil Dennis Lind også skulle udføre test- og simulatorarbejde for Lamborghini Motorsport, ligesom han vil medvirke i dæktest for Pirelli.

2019-sæsonen afvikles over fem løb inklusive 24-timersløbet på Spa-Francorchamps og 1.000-kilometersløbet på Paul Ricard. Sæsonen skydes i gang den 13.-14. april på italienske Monza.

Dennis Lind Racing

Nikolaj Karlshøj


Læs mere om:
  • Dennis Lind
  •